Wpis z mikrobloga

@bary94pl: c---a tam, reddit to tez sciek co najwyzej w komentarzach jakies wskazowki wylapiesz i poskladasz do kupy zeby namierzyc jakies konkretne fora i 30 promptow pozniej z roznych for poskladasz rozwiazanie, przez jakis czas pare lat temu nawet quora dawala lepiej poskladane informacje niz reddit ale sie z-----a
  • Odpowiedz
  • 73
@sameowoce no i wyświetla Ci wynik nie do danego wpisu, tylko do indeksowanej strony tagu, wchodzisz w link i lądujesz na samej górze strony tagu gdzie nie ma śladu po wpisie wyświetlanym na Google xd
  • Odpowiedz
@Influ3nD: czemu zrobił się z tego taki śmietnik? Zauważyłem że od dłuższego czasu te wyniki wyszukiwania są jak w jakiejś podrzędnej wyszukiwarce a nie starym google.
  • Odpowiedz
  • 29
Moja wyszukiwarką już od jakiegoś czasu jest chat, bo i tak mam płatnego do paru innych zastosowań - trzeba się pilnować, napisać mu żeby podał źródła ale generalnie lekko 90% czasu zaoszczędzona.

Ale najbardziej rozwaliło mnie szukanie jakiegoś wątku gdy grałem w Baldurs Gate 3 - wszędzie strony pisane pod SEO, wątek rozpisany na 2 strony A4 a ja szukałem tylko jednego sprzedawcy w grze z konkretną miksturą.

Pytanie do chata i
  • Odpowiedz
@Atypical: przegrywają walkę z pozycjonowanymi stronami pisanymi przez AI i tłumaczonymi na każdy język. Nie wiedzą jak stworzyć metody pozycjonowania stron, które nagradzałyby autentyczne serwisy, a chowały sztuczne.

Podobno można mieć lepsze wyniki wyszukiwania sprzed ery AI jeśli dopiszesz na koniec wyszukiwania before:2022
  • Odpowiedz
  • 15
Też zauważyłem że wyniki wyszukiwania w Google to jakiś śmiech. Nigdy nie podaje mi tego czego szukam tylko najwyżej jakieś strony czy wątki z forum, w których jest jedno lub dwa słowa kluczowe z mojej frazy wyszukiwania. Co innego polecacie?
  • Odpowiedz
@sameowoce @bary94pl mam podobnie ale niestety Reddit już zaczął mocno współpracę z google i są często wysoki zwracane.

To prawda niesamowicie pogorszyło się google, polecam artykuł o tym w jaki sposób google pogorszyło swoje wyniki.

Problemem jest to że ogromną ilość treści generuje się przy pomocy ai a reszta to płatny kontent co powoduje że jest syf.

Ze swojej strony dodam że warto spróbować korzystać z kagi (płatne) i perplexity
  • Odpowiedz
@donttalktome: ani mi nie mow xd tez mnie to wkur niemilosiernie, az chcialem o tym pisac ze jak zmiany to tylko wkurzajace. Do tych map nie daje rady sie przyzwyczaic zawsze tak wyglada ze szukam dane miejsce, w---w ze nie moge kliknac, wejscie na google maps i ponowne wpisanie tego miejsca
  • Odpowiedz
@hub_bub: musieliby zrobic fizyczny osrodek do ktorego trzeba jechac jako redaktor, oddac cala elektronike na wejsciu, na miejscu dostep tylko do biblioteki. I tak by powstawal wartosciowy content :D za to bym nawet doplacil
  • Odpowiedz