Wpis z mikrobloga

przecież ten #amazon primedays to jakaś kpina.

obserwuję #sluchawki Sony WH1000-XM5 od jakiegoś czasu i:

czarne wczoraj kosztowały 1440 jakoś
białe 1230

a dziś? niedość że oba produkty zniknęły u sprzedawcy "amazon" - mimo że wczoraj nie było na nich informacji, że jest mało na stanie w magazynie- i są dziś w ofercie tylko od jakichś ogórków, to:

czarne mają cenę 1700+ XD
białe 1420 XD

promocja psia jego mać xd
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Faley: stan produktow to sredni wyznacznik, bo mogly sie wyprzedaz chociazby na amazon.de gdzie sa w obnizce za 280€ i zostac sciagniete z magazynu w PL.

A dwa ze no ciezko mie pretensje do platformy sprzedazowej, ze zewnetrzny sprzedawca ustawil swoja cene. To tak jakbys narzekal na allegro, ze jakis uzytkownik mietek69 ma drogo ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 1
@Bordomir o. mów mi więcej. w sumie widzę że 1200 są obecnie bez dodatkowych kodów. lepiej jak na amazonie.

@PurpleHaze na amazon.de dalej są w promocji prime dostępne. nawet bez prime od sprzedawcy "amazon". więc dalej uważam to za śmiech na sali dla polaka.
  • Odpowiedz
@Faley: Witamy w Polsce, kraju gdzie klienta sie doi.
Pol roku temu wlasnie myslalem o zakupie owych sluchawek i sobie odpuscilem, bo jedno ze bicie sie z gwarancja bywa problematyczne, dwa ze w kraju gdzie mieszkam sa duzo tansze. I to nawet gdy kupie w Polsce, dostane zwrot VATu u siebie z tego rachunku, ale zaplace lokalny VAT - nadal jest to tansze niz kupic je bezposrednio u mnie, mniej
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@fooczak widziałem inne amazony, ja pisze tu i polskim. Po innych widać, że słuchawki są na stanie magazynowym, ale najwidoczniej nie dla polaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@huudyy: tak, widziałem. wszystkie tam po 1200, zwróciłem uwagę u nich po tym jak Bordomir napisał. Jeszcze jakiś kuponik na 20 zł za newsletter i można chyba brać
  • Odpowiedz
@Faley: to samo z Kindle. Jeszcze 2-3 lata temu dawali jakieś konkretne obniżki, a teraz na prime days nędzne 18% i taniej (nawet z przesyłką) można to kupić w Amazonie w Niemczech, we Włoszech czy w UK
  • Odpowiedz
  • 1
@Redbulltabak: no ale to niemiecki Prime, na który trzeba mieć niemiecki adres. u niemca słuchawki dostępne w super promocji, a u polaka niedostępne w ogóle (tylko od innych sprzedawców). no ewidentne robienie w ciula
  • Odpowiedz