Wystawiłem komputer za kilka stówek i ilość januszy jest masakryczna. Jeden chory i chce żebym mu przywiózł, jeden oferuje 30% ceny a ten se screenu chce żebym jechał na wiochę zeby się spotkać w połowie drogi xD #januszebiznesu #olx #heheszki
@VeryApe ja zawsze wychodziłem z założenia, że kupujący rusza dupę, jeśli ja coś kupowałem to najczęściej jechałem tam gdzie sprzedający sobie życzył. Czasem dało się gdzieś ugadać nieco bliżej bo typ miał po drodze np do roboty, ale najczęściej jechałem pod chatę i tyle. Plus jest taki, zwłaszcza przy kupowaniu jakiejś np elektroniki, że masz na spokojnie czas sobie to obejrzeć, sprawdzić co tam chcesz i nie ma lipy. Po kompa
@VeryApe: ja swego czasu auto sprzedawałem za 1500zl, to typ napisał z innego miasta żebym przyjechał nim do innego miasta to on by sobie obejrzał xd Nie, że chce kupić, tylko obejrzeć.
@VeryApe: Jak mam coś do wystawienia to na samą myśl jak będą przebiegać rozmowy to mi się odechciewa wrzucać jakiekolwiek ogłoszenie. I w ten sposób leżą u mnie niepotrzebne graty ponad 1.5roku. Możesz sobie nie zaznaczać opcji "do negocjacji" czy pisać sobie dodatkowo w opisie, że cena nie podlega negocjacji. Ludzie to mają w dupie. Nie czytają opisów, a potem zadają pytania na które odpowiedź jest właśnie w opisie. Dlatego
@VeryApe OLX i tak jest lepsze niż grupy na Facebooku; na facebooku można pisać komentarze i ludzie tylko człowiea denerwują, na OLX w końcu trafi się sensowny klient;
@VeryApe: To prawda, wśród różnych januszów na OLXie sa też tacy, którzy uważają że sprzedający powinien przyjechać osobiście dostarczyć towar bo to przecież ty go chcesz sprzedać i w zamian dostaniesz mityczne PIENIĄDZE, jak Janusz o tym myśli że miałby do ciebie jechać z JEGO piniendzmi to się gotuje w środku XD
@T1oo @Wyszynkowski Tydzień temu uruchomiłem taki marketplace do wypożyczenia. Każdy jest weryfikowany dokumentem tożsamości. Płatność z góry, gwarancja gdyby ktoś uszkodził/zgubił potrzebuje itp. Wiec jak macie coś co leży długo nieużywane ale ktoś mógłby chcieć taki przedmiot na chwilę to zapraszam. Pomysł jest taki zeby nie było takich krwawych akcji.
A najbardziej w-------ą mnie ludzie, którzy żadnego k---a dzień dobry czy witam tylko walą pierwsza wiadomość w stylu "200zł" (przedmiot wystawiony za 500).
@T1oo: Mam tak samo. Nie ma co takim odpisywać, może się nauczą
@VeryApe: umów się z nim i nie jedz. Wkręc go ze czekasz w jakiej tam miejscowości na przystanku. Zobacz czy istnieje gdzieś inna taka miejscowość i mu na końcu powiedz ze jesteś w jakimś innym woj i zapytaj czemu nie doprecyzowal xD
źródło: temp_file4339395862635352654
PobierzMożesz sobie nie zaznaczać opcji "do negocjacji" czy pisać sobie dodatkowo w opisie, że cena nie podlega negocjacji. Ludzie to mają w dupie. Nie czytają opisów, a potem zadają pytania na które odpowiedź jest właśnie w opisie.
Dlatego
Wiec jak macie coś co leży długo nieużywane ale ktoś mógłby chcieć taki przedmiot na chwilę to zapraszam. Pomysł jest taki zeby nie było takich krwawych akcji.
https://firu.pl
@T1oo: Mam tak samo. Nie ma co takim odpisywać, może się nauczą