Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na koniec najważniejszy postulat: trzeba prać biczem po gębach wszystkich kretynów, którzy próbują rozmyć ten temat swoją prymitywną paplaniną, typu:

@wjtk123: "Codziennie ludzie umierajo na choroby i to więcej niż ginie w wypadkach!!!"
M.....j - >Na koniec najważniejszy postulat: trzeba prać biczem po gębach wszystkich ...

źródło: 51NLpWkDL3L

Pobierz
  • Odpowiedz
Zara Ci przyjdzie tu taka jedna miernota z szybkim hjundajem i Ci wytłumaczy jak to #!$%@? wszyscy jeżdżą i gdyby każdy jeździł tak wspaniale jak on to świat byłby cudownym miejscem pelnym ćwierkania ptaszków i uśmiechu po czym odjedzie się #!$%@?ć w barierkę czy inny samochód xD

@trx87: To też jest ogromny problem w naszym społeczeństwie = szybko, ale bezpiecznie. Nie ma czegoś takiego jak szybko, ale bezpiecznie przy pewnych
  • Odpowiedz
  • 1
to doskonale pokazuje mentalność społeczeństwa naszego.

@Cztero0404: Dlatego właśnie uważam, że cywilizować kierowców w Polsce trzeba ogniem i mieczem. Tych mniej patologicznych wysokimi mandatami i grzywnami, a tych najgorszych (pijanych, bananów, rajdowców, przygłupów) konfiskatami, grzywnami i więzieniem.

W Polsce działa tylko metoda kija.
  • Odpowiedz
@wjtk123: widziałem ten bait, poznałem po limicie do 160km/h
-Dlaczego aż do 160, skoro maksymalne ograniczenie na drogach to 140? Chcesz żeby ludzie się zabijali?

-No i w takiej Ruzzzji, mają limit 0.0 promila w wydychanym- muszą mieć tam znacznie bezpieczniej, c'nie?
  • Odpowiedz
@wjtk123: dopisz tam do listy pręgierz za nie używanie lusterek i kierunkowskazów. I w------l za wymuszenie na autostradzie przez zwierzęta nie szanujące życia i zdrowia innych. Bo nagminne jest użycie 10 metrów pasa rozbiegowego i wyskakiwanie na prawy pas z prędkością 40-50km/h przed ciężarówki i samochody jadące ok 90km/h prawym. I analogicznie zwierzęta z prawego ładują się bez sprawdzenia lusterek na lewy pas z prędkością 91km/h przed samochody jadące 140km/h.
  • Odpowiedz
  • 1
@tellet:

-Dlaczego aż do 160, skoro maksymalne ograniczenie na drogach to 140? Chcesz żeby ludzie się zabijali?

Może być 140, a nawet mniej, bo Polska ma za wysoki limit prędkości na autostradach, w porównaniu do większości europejskich
  • Odpowiedz
może rozstrzeliwujmy za przekroczenie limitu o 5 km/h?

@wjtk123: A to dobra myśl. Zamiast robienia zdjęć kierowcom za przekroczenie szybkości - zamontować tam karabinek, co będzie eliminował niebezpieznych kierowców z ruchu drogowego.
  • Odpowiedz
- zagęszczenie sieci fotoradarów, do typowego poziomu zachodniej Europy,

@wjtk123: nie wiem czy u nas fotoradarów jest mniej (subiektywnie powiedziałbym, że tyle samo), ale parodią jest to, że trzeba o nich ostrzegać znakami. Więc do tego punktu to ja bym się odniósł następująco:
- pomiary prędkości powinny być przede wszystkim odcinkowe, a nie punktowe
- urządzenia pomiarowe powinny być dobrze ukryte i mobilne, tak aby nikt nie wiedział gdzie i
  • Odpowiedz
- zagęszczenie sieci fotoradarów, do typowego poziomu zachodniej Europy,

@wjtk123: jestem bardzo za. Cały czas też mam nadzieję, że będzie mi dane dożyć wprowadzenia odcinkowych pomiarów prędkości od zjazdu do zjazdu na każdej drodze typu A i S.
  • Odpowiedz
Próbujesz umniejszyć tematowi kretyńskim symetryzmem, którego nawet nie potrafisz porządnie zastosować.

@wjtk123: jakby co to gadasz z typem, który twierdzi, że jazda poniżej limitu to literalnie tamowanie ruchu. XD

Jeździłem teraz po Włoszech. Ileż ja się naczytałem, że jeżdżą jak wariaci, a w sumie jeździli względnie normalnie chociaż zdarzały się głupie podjazdy pod zderzak i mruganie światłami gdy jechałem lewym pasem dosłownie obok tira na prawym i go wyprzedzałem, ale
Krupier - >Próbujesz umniejszyć tematowi kretyńskim symetryzmem, którego nawet nie po...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
I kolejna mądrość kiepskiego kierowcy @tellet. Wg niego prędkość na znaku ograniczenia prędkości to prędkość z jaką należy się poruszać. XD

https://wykop.pl/link/6721545/nerwica-drogowa-jazda-na-zderzaku-naduzywanie-swiatel-drogowych/komentarz/107378683/najlepsze-sa-swiete-krowy-jadace-50km-h-lewym-pasem-przy-trzech-dostepnych-a-ogr/strona/2#107411777
@tellet +4
typowe zachowanie dla zawistnego Polaka,

@Krupier: to świetnie współgra z

to ich problem

Wow, serio denerwuję cię jazda 30 km/h przez 5 km?
Krupier - I kolejna mądrość kiepskiego kierowcy @tellet. Wg niego prędkość na znaku o...

źródło: Bez nazwy

Pobierz
  • Odpowiedz