Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja kuzynka pracuje w biurze #nieruchomosci we Wroclawiu i mówi, że od lipca mają dodatkowe zadania na tworzenie fejkowych ogłoszeń ze starych zdjęć na portalach typu olx, otodom z zawyżonymi cenami mieszkań, żeby "zachęcić" rynek do kupowania tych prawdziwych już i tak przepłaconych.

I tak to sie kręci w tym kraju ¯\(ツ)/¯

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JestemKolejnymRozowymPaskiem: Ja tam wierze.

Biura nieruchomości potrafiątworzyć fejkowe ogłoszenia najmu tylko po to by łowić niedoświadczonych małolatów do biura na podpisanie umowy i płątny "dostęp" do bazy ogłoszeń za 500zł z VAT. xD
A potem sięokazuje, że połowa ogłoszeń na pałę pokopiowana z internetu a druga połowa to fejki.

Jak ktoś dłużej siedzi na rynku najmu i jest kumaty to już nie ras widział te same ogłoszenia na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to daj mi namiar. Mam do sprzedania fajne mieszkanie za 2 mln takie niecałe 50m2 szczerze to takie 40m2 - ale jak sprzedadzą za tę cenę i będą robić ogłoszenia to nawet im 4% prowizji zapłacę. A jak słusznie zauważyłeś nie będą robić głupich ogłoszeń, lecz faktyczne. Daj namiar
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: parę lat temu w moim mieście pośrednicy po sprzedaniu mieszkania z atrakcyjnej oferty nie ściągali ogłoszenia, tylko trzymali dłużej (do pół roku nawet). Łapali w ten sposób klientów, na to że:
"Znalazł już się klient, mieszkanie w trakcie sprzedaży ale w tej okolicy mam jeszcze...(...)"
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: stara praktyka jak sie chciało coś zarobić w handlu to wielu znajomych tak robiło a wy nawet nie wiecie jak łatwo jest tak manipulować motłochem żeby mieć z tego pieniądz
  • Odpowiedz