Aktywne Wpisy

Ukiss +66
Z pozoru proste polecenie wywołało niemałe zamieszanie – zdezorientowani byli nie tylko uczniowie, ale również ich rodzice oraz tysiące internautów. W podręczniku czytamy: „Odczytaj godziny na zegarach. Wskaż ten, który nie pasuje do pozostałych, i go przekreśl.” Która odpowiedź jest prawidłowa? W sieci nie brakuje domysłów i teorii – od logicznych po całkiem absurdalne.
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola
Więcej moich ciekawostek: #losoweciekawostki
#ciekawostki #gruparatowaniapoziomu #polska #szkola
źródło: Zadanie dla 8-latków
Pobierz
SzycheU +68
Kilka godzin temu wrzuciłem zdjęcie opuszczonego kościoła we wsi Brzeźnica (https://wykop.pl/wpis/81708769/opuszczony-kosciol-w-opuszczonej-wsi-brzeznica-pol), teraz jestem już w domu więc wrzucam pełną fotorelację bo wpis o wyjeździe wywołał zainteresowanie grupy osób (⌒(oo)⌒)
Brzeźnica– wyludniona wieś w Polsce położona w województwie zachodniopomorskim, w powiecie łobeskim. Lokalizację można podać bo przez wieś przechodzi trasa rowerowa, to swego rodzaju atrakcja regionu.
W całej wsi ostało się raptem kilka domów. Główną ciekawostką jest
Brzeźnica– wyludniona wieś w Polsce położona w województwie zachodniopomorskim, w powiecie łobeskim. Lokalizację można podać bo przez wieś przechodzi trasa rowerowa, to swego rodzaju atrakcja regionu.
W całej wsi ostało się raptem kilka domów. Główną ciekawostką jest
źródło: brzeznica
Pobierz

Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.
#warszawa #zalesie #motoryzacja #patologiazmiasta
Policja nic nie robi, bo po co jak to ich kumple.
A ci jeżdżą tymi r---------i gruzami z powycinanymi wydechami i pop bangerami…
Pomijam to jak bardzo policja ma to gdzieś...
@ChristianHorner: taaa żeby to jeszcze jakoś brzmiało... ale to z cyklu "fajny wydech... sportowy czy dziurawy?"
Nie wiem czy oni nigdy nie słyszeli jak brzmi wydech sportowego samochodu czy to tak potężna siła wyparcia? No i z tymi głośnymi wydechami sprawdza się prawidłowość "im głośniejsza
Sobota, a Ci z pieskiem na 6 na spacer. Pies szczeka pod oknem, c--j z tym, że ktoś może chcieć się wyspać.
Sezon meczowy, godzina 21, bele co się wydarzy i wrzeszczy leszcz z dwoma gowniakami. Wyją jak poda, wyją jak strzeli, i tak dwie godziny wszyscy sąsiedzi muszą wiedzieć że wielki rudy Pan ogląda meczyk.
@Piospi: ziom producenci już dawno to robią, te głośne wydechy które słyszysz to jest samowola i ingerencja użytkowników końcowych
@Piospi: przeciez juz to robią
@Sprawach: skuteczność zerowa, nie grozi im absolutnie nic - co więcej, nawet przeciętny policjant w radiowozie nie może wystawić mandatu za głośny wydech, ponieważ nie ma homologowanego urządzenia do pomiaru poziomu dźwięku
Pomijam kwestię tego, że większość takich wydechów jest sterowalna - gdy przychodzi
Dla mnie patologia z głośnym wydechem, seba drący ryja, chodzenie z głośnikiem i dzwony kościoła to ten sam atawizm, darcie ryja w dżungli żeby zaznaczyć teren.
@Bianci: Nie, po prostu jest cieplej i wiecej ludzi p--------a.