Wpis z mikrobloga

Jak ja mam dosyć tych sk*******w w tych głośnych samochodach, które co chwila w okolicy ryczą tymi swoimi wydechami. Nie da się siedzieć przy otwartym oknie.
Jestem petrolheadem i lubię dźwięk silników samochodów, ale mam nadzieję, że w przyszłości będą radary mierzące głośność samochodów bananowych oskarków i będą się sypały solidne mandaty. Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.

#warszawa #zalesie #motoryzacja #patologiazmiasta
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Piospi: już UE trochę z tym robi, dlatego producenci nieraz pompują dźwięk silnika z głośników, żeby seba się cieszył, że hałasuje, a na zewnątrz było w miarę cicho. Ale przeróbki niestety może zrobić każdy. Chodzą słuchy, że w komplecie do tych przeróbek obligatoryjny jest montaż mechanicznego dildosa na fotelu kierowcy i tak naprawdę to zapewnia te niezapomniane doznania z jazdy.
  • Odpowiedz
@Piospi i zawsze to musi być jakiś śmietnik j----y, tego gówna za oknem mam co noc pełno. Jeden typ już dostał po mordzie jak mnie obudził o 2:40 w środę. Straciłem już panowanie nad sobą.

Policja nic nie robi, bo po co jak to ich kumple.

A ci jeżdżą tymi r---------i gruzami z powycinanymi wydechami i pop bangerami…
  • Odpowiedz
@JAuStURYErSE: @Piospi W Niemczech bardzo szybko rozwiązano ten problem. Delikwenta choćby podejrzanego o posiadanie popsów kieruje się z miejsca na dodatkowe badanie techniczne gdzie szuka się modyfikacji (soft+hardware). Jeśli nic nie znajdą to przepraszają i odstawiają auto. Jeśli znajdą to masz taki rachunek za tą zabawę, że już ci się odechce popsów.
  • Odpowiedz
@Piospi: no coż, piszę z perspektywy motocyklisty: głośne wydechy mnie irytują. Nie wiem o co chodzi, ale skądinad inteligentni ludzie pierwsze co robią po zakupie motocykla to zamiana wydechu na głośny. Może to jakiś temat badań dla psychiatrów?
  • Odpowiedz
@Piospi: te prykacze w golfach i audi najgorsze xD stoi na światłach i pierdzi na pół dzielnicy, niezłe szambo trzeba mieć w głowie

@ChristianHorner: taaa żeby to jeszcze jakoś brzmiało... ale to z cyklu "fajny wydech... sportowy czy dziurawy?"

Nie wiem czy oni nigdy nie słyszeli jak brzmi wydech sportowego samochodu czy to tak potężna siła wyparcia? No i z tymi głośnymi wydechami sprawdza się prawidłowość "im głośniejsza
  • Odpowiedz
@Piospi a ja specjalnie przerabiałem wydech w Mustangu na hpipe żeby wkurzać takich ludzi.

Sobota, a Ci z pieskiem na 6 na spacer. Pies szczeka pod oknem, c--j z tym, że ktoś może chcieć się wyspać.

Sezon meczowy, godzina 21, bele co się wydarzy i wrzeszczy leszcz z dwoma gowniakami. Wyją jak poda, wyją jak strzeli, i tak dwie godziny wszyscy sąsiedzi muszą wiedzieć że wielki rudy Pan ogląda meczyk.
  • Odpowiedz
Swoją drogą trzymam kciuki, żeby UE coś z tym zrobiła nakazując producentom samochodów i motorów montaż cichych wydechów.

@Piospi: ziom producenci już dawno to robią, te głośne wydechy które słyszysz to jest samowola i ingerencja użytkowników końcowych
  • Odpowiedz
@mateuszmozol: jesteś sztandarowym przykładem osoby, która marnuje swój czas, policja nie może z tym nic zrobić ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Sprawach: skuteczność zerowa, nie grozi im absolutnie nic - co więcej, nawet przeciętny policjant w radiowozie nie może wystawić mandatu za głośny wydech, ponieważ nie ma homologowanego urządzenia do pomiaru poziomu dźwięku

Pomijam kwestię tego, że większość takich wydechów jest sterowalna - gdy przychodzi
  • Odpowiedz
  • 3
@Piospi: I każdy tunel trzeba przygazować, nie ważne, że tam idą ludzie.
Dla mnie patologia z głośnym wydechem, seba drący ryja, chodzenie z głośnikiem i dzwony kościoła to ten sam atawizm, darcie ryja w dżungli żeby zaznaczyć teren.
  • Odpowiedz
Nie wiem czy ktoś z was mieszka w Gdańsku przy Grunwaldzkej, ale od zawsze co czwartki zbierają się ludzie z wejherowa i inne czereśniaki. Auta jeszcze były spoko, ale teraz jakoś od roku zbierają się też motocykle. Oglądać filmu się nie da, na balkonie siedzieć się nie da, a o spaniu to nie wspomnę ( ͡° ʖ̯ ͡°) wiadomo, najłatwiej powiedzieć ,,przeprowadź się'', ale co daje im uprzykrzanie
  • Odpowiedz