Wpis z mikrobloga

#studia #informatyka #programowanie jakie studia polecacie informatyczne zaocznie, napisałem prawdopodobnie na ok 90% z matmy i infy, raczej na uw czy agh się nie dostanę, pracuje w Niemczech i w sumie na zaoczne mógłbym po całej Polsce jeździć
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hahaahahaha: pracujesz w niemczech i chcesz wrócić do polski żeby przez 3/5 lat ledwo żyć a później uprawaić walke w koloseum z 1000 innymi juniorami o najniżsża krajową? xDD jak już masz iść na studia to takie, które cokolwiek ci dadzą, a nie ogólno dostępna wiedza. Na przykład, medycyna, prawo - elitarne zawody w których o wiele łatwiej o prace i dobry hajs
  • Odpowiedz
@Hahaahahaha: no i jak to sobie wyobrażasz? w IT albo z----------z cały czas się ucząc albo po prostu odpadasz w przedbiegach xD Nie dasz rady znaleźć roboty jeśli myślisz że same studia zaoczne cie czegokolwiek nauczą, nie wspominając że masz pewnie ograniczony czas skoro mieszkasz za granicą
  • Odpowiedz
  • 0
@tommyrb: No tak, lepiej po robocie nic nie robić i piwsko żłopać niż się rozwijać, wystarczająco dużo czasu mam żeby się uczyć, tak napisałem maturę na bardzo dobrym poziomie
  • Odpowiedz
  • 0
@kamil062: idk, nie mam projektów, kiedyś robiłem ale mam na codeforces 1700 elo ( ͡° ͜ʖ ͡°), programuję po prostu z satysfakcji że się rozwijam i tyle, chciałbym może pracować w tym, może nawet w Niemczech tylko papier niestety robi roznice
  • Odpowiedz
@Hahaahahaha: polecam iść na stacjonarne a nie zaczne, złapiesz kontakty, możliwe ze jakieś projekty uczelniane, koła studenckie, profesorzy często mają kontakty w różnych firmach tylko to wymaga, żeby Cię dobrze znali co na studiach zaocznych jest bardzo utrudnione. Będąc lata temu na studiach, na 3 semestrze pracowałem już w zawodzie właśnie dlatego, że miałem dobry kontakt z profesorem i robiliśmy razem projekty, nawet opublikowaliśmy razem artykuł na PACIS, on miał
  • Odpowiedz
@Hahaahahaha: wompe czy UW/AGH aż tyle zmieni - jak dojeżdżasz, to może zerknij na które miasto miałoby dobre połączenia lotnicze? (np. Hamburg<->Gda jest ponoć tanie, ale nie wiem gdzie robisz)

codeforces/leetcode etc. + jakikolwiek papier (pewnie bez znaczenia BEng/Sc czy MEng/Sc) i gogo FAANG interview
  • Odpowiedz