Wpis z mikrobloga

Spotkałem kumpla na wakacjach z czasów liceum.

35 lat od prawie roku na emeryturze (15 lat służby) najlepsze to że koleś na max 27-28 lat do tego przypakowany, wysportowany, no modelowy emeryt xD

Pytam co robi na tej emeryturze i czy chce jeszcze pracować a on że #rower #gry #silownia #podroze do pracy się nie wybiera bo jego żona zarabia dobrze w #korpo mówi że czuje się jak na wiecznych wakacjach :) dzieci nie mają i nie zamierzają. Dla mnie #wygryw

A ja za biurkiem będzie siedział pon-pt 7-15 do 65 albo 70tki pewnie :/ #przegryw

wygryw

• tak 81.5% (132)
  • nie 18.5% (30)

Oddanych głosów: 162

• 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@In_thrust_we_trust: ile?
Emerytury policyjne na starych zasadach
Funkcjonariusze przyjęcie do pracy przed dniem 1 stycznia 2013 roku nadal będą mieli prawo do uzyskania uprawnień emerytalnych po 15 latach służby.
Policjant, który skorzysta z takiej możliwości będzie miał prawo do:
40 proc. podstawy wymiary za 15 lat służby,
2,6 proc. podstawy wymiaru za dalsze lata służby
  • Odpowiedz
35 lat od prawie roku na emeryturze (15 lat służby) najlepsze to że koleś na max 27-28 lat

@Joxek: To on ma 35 lat czy 28? :) Bo jak ma 28 i pracował 15 lat, to wcześnie musiał zacząć :)
Tak czy siak, emerytury dla mundurówki to paranoja. Sąsiad rodziców pracował w więzieniu jako osoba wydająca mundury (w sumie to szatniarz) i przeszedł na emeryturę w wieku ~40 lat i
  • Odpowiedz
@In_thrust_we_trust: czy Policjant czy wojskowy, to ma podobne przepisy emerytalne. Wojskowy ma 3% wzrostu świadczeń do emerytury po każdym przepracowanym roku. Ile ma? Jeśli nawet skończył studia to te lata nie wliczają się do wysługi czyli nie zgadza sie nic. Zaczynają od trepa/krawężnika bez szkoły do czego mógł dojść w tym okresie? Opowieści opa można sobie wsadzić miedzy inne Opowieści z mchu i paprocie tzw "wykopkowy standard"
  • Odpowiedz
Wiem, że zazdrość przeze mnie przemawia, ale szczerze, kto by nie chciał tak samo? Ja j---e i j---ć będę jeszcze długo, a on ma czas na wszystko, co więcej, kasę na to. Zrobiłem sobie kilka miesięcy luzu i był to wspaniały okres. Miałem czas dla rodziny, na hobby, zrobiłem sobie remont i było super. Jestem przekonany, że nie umarłbym że zgryzoty, gdyby stać mnie było na takie życie już zawsze. Może wtedy
  • Odpowiedz
@Joxek: Brzmi jak tkwienie w stagnacji przez wiele lat.

@pasta_alla_carbonara: A czy ja coś komu radzę, tylko mówię że Cię wytresowali że nie potrafisz zorganizować sobie czasu wolnego

@BarBer1987: ale tak działa większość ludzi i nie ma co się obrażać na rzeczywistość. Ludzie, którzy przy braku jakikolwiek zobowiązań, ambicji potrafią sobie sensownie zorganizować wolny czas, to bardzo mała część społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@zobq: Ale to niech nie w-------ą tych co potrafią bo potem dokonują projekcji i jak ktoś inny weźmie nawet dzień wolnego to już dostają napadu agresji że jak tak można dla Pana Janusza nic nie robić tylko dla siebie
  • Odpowiedz
@Joxek: Jeśli miałbym dom to 4k emerytury i moge na nią iść nawet mając 20 lat :P
Tyle rzeczy do zrobienia zobaczenia. A tu nie ma czasu bo trzeba siedzieć od pon do piątku w pracy.
  • Odpowiedz