Aktywne Wpisy
kseroboy +328
Zwykła historia bez happy endu.
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
Miałem w klasie w LO dziewczynę o imieniu Marta: wycofana, wszyscy się z niej śmiali bo uczyła się na pamięć. Cicha, mała i pełna kompleksów. Miliony takich w Polsce.
Nigdy nikogo nie przekreślam, stąd starałem się być po prostu miły jako z nielicznych chłopaków z nasze klasy(na prawie 30 osób dziewczyn mieliśmy z 6). Nie żeby jakaś nadzieja na love , poprostu tak mnie wychowano. A ze klasę mieliśmy
rolnik_wykopowy +96
35 lat od prawie roku na emeryturze (15 lat służby) najlepsze to że koleś na max 27-28 lat do tego przypakowany, wysportowany, no modelowy emeryt xD
Pytam co robi na tej emeryturze i czy chce jeszcze pracować a on że #rower #gry #silownia #podroze do pracy się nie wybiera bo jego żona zarabia dobrze w #korpo mówi że czuje się jak na wiecznych wakacjach :) dzieci nie mają i nie zamierzają. Dla mnie #wygryw
A ja za biurkiem będzie siedział pon-pt 7-15 do 65 albo 70tki pewnie :/ #przegryw
wygryw
Emerytury policyjne na starych zasadach
Funkcjonariusze przyjęcie do pracy przed dniem 1 stycznia 2013 roku nadal będą mieli prawo do uzyskania uprawnień emerytalnych po 15 latach służby.
Policjant, który skorzysta z takiej możliwości będzie miał prawo do:
40 proc. podstawy wymiary za 15 lat służby,
2,6 proc. podstawy wymiaru za dalsze lata służby
Ja w sumie założylem, że to nie musi być policjant, ale np wojskowy itp
@Joxek: To on ma 35 lat czy 28? :) Bo jak ma 28 i pracował 15 lat, to wcześnie musiał zacząć :)
Tak czy siak, emerytury dla mundurówki to paranoja. Sąsiad rodziców pracował w więzieniu jako osoba wydająca mundury (w sumie to szatniarz) i przeszedł na emeryturę w wieku ~40 lat i
ten portal to ściek
@PR08L3M: Nie wiem jakie trzeba mieć życie, żeby urlop czy wczesna emerytura mogły nudzić xD
@pasta_alla_carbonara: A czy ja coś komu radzę, tylko mówię że Cię wytresowali że nie potrafisz zorganizować sobie czasu wolnego
@BarBer1987: ale tak działa większość ludzi i nie ma co się obrażać na rzeczywistość. Ludzie, którzy przy braku jakikolwiek zobowiązań, ambicji potrafią sobie sensownie zorganizować wolny czas, to bardzo mała część społeczeństwa.
@BarBer1987: szczerze mówiąc, to Ty prezentujesz najbardziej agresywny język w tym wątku.
Tyle rzeczy do zrobienia zobaczenia. A tu nie ma czasu bo trzeba siedzieć od pon do piątku w pracy.