Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
W maju straciłem pracę z powodu redukcji, no i niestety w dalszym ciągu nic nie znalazłem. Do tej pory tylko 1 rozmowa techniczna ale niestety wypadłem na mida a klient chce seniora więc nie dostałem oferty.

Generalnie obracam się wokół C++, Linux Embedded i trochę testów w Python, łącznie 6 lat w branży. Z wykształcenia inżynier elektronik ale jakoś tak wyszło że wpadłem w wysoko poziomowe programowanie zamiast np. mikroprocesorów.

Przeglądając oferty zauważyłem że embedded /c++ jak na lekarstwo(w gre wchodzi zdalna lub hybryda Kraków)dla mida, a do seniora mi trochę brakuje dlatego pomyślałem żeby trochę podnieść swoje kwalifikacje przez nauczenie się czegoś nowego lub pójście na kurs.

Wpadł mi w oko framework Qt w którym miałem przyjemność już pracować dosłownie przez chwilkę.

Czy ktoś z Was obecnie pracuje jako Qt Developer i mógłby mi powiedzieć czy aby się w to wkręcić wystarczy przerobić jakieś podstawy czy może od razu zrobić jakieś szkolenie lub/i zdać certyfikat Qt?

#pracait #it #programowanie #embedded

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: a nie lepiej jakbyś się skupił na czym co jest bardziej core dla embedded? Albo kluczowe dla jakości developementu: ci/cd, testy itd
Nie znam się na szczegółach w embedded, ale front to chyba mało ważny jest?
  • Odpowiedz