Aktywne Wpisy
NadwornyPanicz +16
Może niektórzy dostaną piany przez ten wpis, no ale trudno. Żeby zrozumieć, dlaczego kawka w Polsce kosztuje 20 złotych, wystarczy wyjść w zwykły dzień roboczy - w ciągu dnia - na miasto/dzielnicę/osiedle i pochodzić po różnych lokalach gastro, kawiarniach, ciastkarnio-kawiarniach itd. Jeżeli znajdziecie kogoś w środku, to będzie sukces. W takiej kawiarence/ciastkarni obok mnie dopiero po południu robi się ruch. W ciągu dnia ktoś tam wpadnie i kupi raz na pół godziny.
źródło: image
Pobierz
sztywny_misza +15
źródło: IMG_8271 (1)
Pobierz

Mam pomysł, skoro #rozowepaski chcą tylko lepszych i wykształconych i lepiej zarabiających od siebie, to idźmy wszyscy na studia, wszyscy miejmy conajmniej magistra, dzięki temu nikt nie będzie chciał być niebieskim kołnierzykiem i pracować poniżej swoich kwalifikacji i wykształcenia. Dzięki temu nie będzie miał kto: wywozić śmieci, wywozić szamba, łatać dróg, sprzątać ulic, wystawiać towaru na półki w sklepach, dostarczać tego towaru do sklepów, budować itd. itd. Fajnie będzie co nie?
#demografia #niepopularnaopinia #zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@laeticia: ale co mi się uda?
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
@mirko_anonim: Trzeba spełnić warunki, żeby dostać zasiłek dla bezrobotnych, nie trwa on wiecznie i jest bardzo niski, nawet na opłaty nie wystarczy.
W moim środowisku jakoś pracownicy fizyczni mają żony i dzieci, częściej ci wykształceni nie mają, bo studia i kariera zawodowa pochłania dużo czasu. Może i chcieliby kogoś mieć, ale nie potrafią zagadać, za dużo analizują, często też mają pewne wymagania i
@laeticia: aaa o to chodzi, luzik, mam już dawno skończone. :)
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Jak ktoś mnie będzie zmuszał do pracy typu śmieciarza albo budowlaniec to wyjdę na ulicę, utnę parę losowych głów na żywca maczetą i idę pierdzieć na pryczy a wy mnie utrzymujecie xD
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
@zbrodnia_i_kawa: no, ale żadnego na męża byś nie chciała.
─────────────────────
@urodzajnaziemia: ale co zrobisz jak faceci nagle przestaną chcieć być robolami? Zmusisz ich?
─────────────────────
Dziewczyny masowo wyjeżdżają do kilku wielkich miast lub zagranicę.
Nawet jeśli wszyscy mężczyźni zrobią studia i będą zarabiać 30k, nic to nie zmieni.
Zwyczajnie nie ma wolnych dziewczyn które by się z nimi związały, bo prawie każda normalna dziewczyna do 30rż ma męża i dziecko, a połowa chłopów w Polsce jest wolna.
Jeszcze można nadmienić, iż do związku długoterminowego takie kryteria