Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim

Mam pomysł, skoro #rozowepaski chcą tylko lepszych i wykształconych i lepiej zarabiających od siebie, to idźmy wszyscy na studia, wszyscy miejmy conajmniej magistra, dzięki temu nikt nie będzie chciał być niebieskim kołnierzykiem i pracować poniżej swoich kwalifikacji i wykształcenia. Dzięki temu nie będzie miał kto: wywozić śmieci, wywozić szamba, łatać dróg, sprzątać ulic, wystawiać towaru na półki w sklepach, dostarczać tego towaru do sklepów, budować itd. itd. Fajnie będzie co nie?

#demografia #niepopularnaopinia #zwiazki

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dzięki temu nie będzie miał kto: wywozić śmieci, wywozić szamba, łatać dróg, sprzątać ulic, wystawiać towaru na półki w sklepach, dostarczać tego towaru do sklepów, budować itd.

@mirko_anonim: Już tak się dzieje, nowi pracownicy to głównie imigranci, a wśród Polaków podejmujących się tych zajęć jest nadreprezentacja tych z wszelkiej maści problemami jak np. alkoholizm.
  • Odpowiedz
wybiorą bezrobocie na zasiłku niż prace fizyczną.

@mirko_anonim: Trzeba spełnić warunki, żeby dostać zasiłek dla bezrobotnych, nie trwa on wiecznie i jest bardzo niski, nawet na opłaty nie wystarczy.
W moim środowisku jakoś pracownicy fizyczni mają żony i dzieci, częściej ci wykształceni nie mają, bo studia i kariera zawodowa pochłania dużo czasu. Może i chcieliby kogoś mieć, ale nie potrafią zagadać, za dużo analizują, często też mają pewne wymagania i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ale ja nie muszę się pocić na studiach jakichś trudnych
Jak ktoś mnie będzie zmuszał do pracy typu śmieciarza albo budowlaniec to wyjdę na ulicę, utnę parę losowych głów na żywca maczetą i idę pierdzieć na pryczy a wy mnie utrzymujecie xD

· Akcje: Odpowiedz anonimowo ·
  • Odpowiedz
Ja może tylko przypomnę, rodzi się 107 chłopców na 100 dziewczynek.
Dziewczyny masowo wyjeżdżają do kilku wielkich miast lub zagranicę.
Nawet jeśli wszyscy mężczyźni zrobią studia i będą zarabiać 30k, nic to nie zmieni.
Zwyczajnie nie ma wolnych dziewczyn które by się z nimi związały, bo prawie każda normalna dziewczyna do 30rż ma męża i dziecko, a połowa chłopów w Polsce jest wolna.
Jeszcze można nadmienić, iż do związku długoterminowego takie kryteria
  • Odpowiedz