Dzikusy z Afryki i brytyjska arystokracja to ten sam gatunek -homo sapiens. Tak dla przypomnienia.
@MiedzygalaktycznyMors: Tak dla przypomnienia Rak rzeczny nasz rodzimy jest wypierany przez raka pręgowanego zawleczonego z innego kontynentu. Z wiewiórkami jest podobnie. Więc to nie stanowi ochrony że ktoś jest z tego samego gatunku więc nie wyginie.
@qusqui21 no w sumie to jest. Ale odchodzi się od tego podziału. A zróżnicowanie jest na tyle duże gołym okiem można zobaczyć różnicę. Przy zwierzętach często trudniej odróżnić gatunek.
@qusqui21 nawet na Wiki piszą o rasach. "Mulat – termin określający potomka mężczyzny rasy białej i kobiety rasy czarnej lub kobiety rasy białej i mężczyzny rasy czarnej[1].
Zarówno mulaci, jak i metysi oraz zambosi to rasy pośrednie, powstałe w wyniku wymieszania się ras głównych."
@MiedzygalaktycznyMors może i ten sam gatunek ale wychowanie zupełnie inne. Tyle jest przykładów na zachodzie, jak oni się zachowują a nadal masa ludzi tego nie dostrzega (lub nie chce dostrzegać).
Poznałem dziewczynę z którą pasujemy sobie pod kazdym względem. Ale ma niecałe 21 lat i miała 10 partnerów seksualnych o ile nie zaniżyła. Zaczela w wieku 14 lat. Nie wiem czy to przełknę. Mogła nie mówić :/ #tinder #zwiazki
źródło: temp_file6373600102188354252
PobierzGatunki inwazyjne zagrażają faunie i florze ale dzikusy już nie xD
@Sprus: Dzikusy z Afryki i brytyjska arystokracja to ten sam gatunek -homo sapiens. Tak dla przypomnienia.
@Sprus: Nie byłeś orłem z biologii w podstawówce, co?
Im dłużej mam z nimi do czynienia tym bardziej przestaje w to wierzyć.
źródło: temp_file5513721241121265077
Pobierzźródło: temp_file5116685365785874175
Pobierzźródło: Screenshot_2024-06-18-09-24-33-56_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643
Pobierz@Simfecstio: nie ma podzialu na rasy, w gatunku homo sapiens sapiens. Mamy zbyt male roznice genetyczne.
@patatier: To że cała analogia zaserwowana przez OPa jest z dupy. Z głębokiej dupy - tak jak i późniejsze przemyślenia.
@MiedzygalaktycznyMors:
Tak dla przypomnienia
Rak rzeczny nasz rodzimy jest wypierany przez raka pręgowanego zawleczonego z innego kontynentu.
Z wiewiórkami jest podobnie. Więc to nie stanowi ochrony że ktoś jest z tego samego gatunku więc nie wyginie.
"Mulat – termin określający potomka mężczyzny rasy białej i kobiety rasy czarnej lub kobiety rasy białej i mężczyzny rasy czarnej[1].
Zarówno mulaci, jak i metysi oraz zambosi to rasy pośrednie, powstałe w wyniku wymieszania się ras głównych."
źródło: temp_file342926744953497940
Pobierz