Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Cześć, może ktoś się orientuje jak wyglądają stawki w audycie w big4 w tym roku? Czy faktycznie są niższe niż w zeszłym? Szukam chociaż jakiś widełek dla A1,A2,S1.

#big4 #audyt #korposwiat #finanse #rekrutacja #korpo #praca #ey #deloitte #kpmg #pwc

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP):

Czy faktycznie są niższe niż w zeszłym?

Porównując do czego? Bo nominalnie nigdy nie spadły stawki. SA1 12k
A1 i A2 dokładnie nowych stawek nie znam, ale pewnie okolice 8k i 10k.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie wiem jak teraz, ja miałam 6k brutto 3 lata temu na A1, po roku przeszłam do biznesu i od razu 2k więcej wleciało za luźniejszą robotę, big4 to żart zarobkowy przez pierwszych kilka lat.
  • Odpowiedz
@pianinka przeszłaś do biznesu? Możesz zdradzić jaki obszar? Bo sam się zastanawiałem czy aplikować do big4 na audyt finansowy, ale akurat w obecnej pracy nie mogę narzekać na godziny pracy, czy stawkę, a robię więcej niż audyt finansowy.
  • Odpowiedz
@bsuuuh: Po prostu do działu księgowości innej firmy. 10k + praca 100% zdalna + brak nadgodzin, ale więcej niż te 12k nie podskoczysz, więc pytanie na czym ci bardziej zależy, długofalowej karierze czy spokoju tu i teraz. Zbieram się powoli do audytu wewnętrznego i na rozmowach rzucają stawki od razu o kilka tysięcy wyższe, ale tak mi tu wygodnie, że ciężko xD
  • Odpowiedz
@pianinka: ja właśnie się zastanawiałem czy zostać dłużej u siebie bo akurat można nabyć exp do uprawianiem audytora wew. Dzięki za odpowiedź!
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin: Te oznaczenia A1, S1 itp oznaczają stanowisko pracy

Ogólnie masz tam praktykantów-> asystentów/konsultantów -> seniorów -> managerów -> itp

I tam asystentem możesz być pierwszo rocznym drugorocznym itd. Więc masz oznaczenia A1, A2, C1, C2, C3… wszystko zależy od danej firmy i jak ona sobie tam te
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @pianinka Możesz napisać czy tam jest faktycznie taki zapierdziel? I czy warto tam iść i ten nawet rok spędzić? Bo właśnie się mocno zastanawiałam czy po roku będą lepsze warunki i ew. możliwości w innych firmach…

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zależy od twojej sytuacji, jakie masz inne opcje, czy dopiero wchodzisz na rynek. Tak, jest z-------l, w moim przypadku też mobbing, darmowe nadgodziny, siedzenie od rana do nocy, jeżdżenie po spółkach na jakieś potworne zadupia (a za dojazd ci nikt nie zapłaci oprócz kilometrówki jeśli jesteś akurat kierowcą - ale jako kierowca też obwozisz resztę zespołu do domów i rano od nowa to samo).

Jakby mnie przyjaciółka zapytała czy
  • Odpowiedz