Aktywne Wpisy

SzubiDubiDu +9
Taka sytuacja, widzisz w lusterku za sobą motocyklistę. Co robisz?
#motoryzacja #polskiedrogi #prawojazdy
#motoryzacja #polskiedrogi #prawojazdy
źródło: test1 copy
Pobierz
Pochwalcie się najniższym spalaniem jakie udało Wam się uzyskać na trasie. Marka samochodu + silnik. Zacznę od siebie - Mercedes B klasa, 1.8 diesel, 4.6 litra/100km.
#motoryzacja
#motoryzacja
źródło: IMG_7032
Pobierz

Jak podchodzicie do pracowników, którzy pracują wg zasady "mało rób, głośno stękaj"? Mam w dziale kilku kombinatorów, ale jeden już przesadza. On chyba sam nie wie po co przychodzi do pracy. Dzień mija mu na siedzeniu w telefonie, na rozmowach przez telefon, chowaniu się w ubikacji i w innych zakamarkach firmy. Jak bym miał sumiennie podsumować faktyczny czas jego pracy, to wyjdzie tego może 4-5 godzin dziennie na 8 godzin spędzonych w pracy. Nie chcę kręcić afery ani ciągle patrzeć mu na ręce, czy pilnować go na kamerach żeby udowodnić, że olewa swoje obowiązki. Ten człowiek już nawet był przeniesiony na inne stanowisko, gdzie trzeba samemu wykonywać konkretną pracę. Myślicie, że pracował uczciwie? Nic z tych rzeczy, on dalej siedział w telefonie, a jak narobiło mu się zaległości, to poprosił o przysłanie mu do pomocy drugiego człowieka.
Zarząd niestety nie planuje go zwolnić (zwolnią go dopiero przy większych redukcjach), a w pensjach są tak niewielkie różnice, że ludzie z tego działu są na niego wkurzeni, bo co prawda zarabiają kilka stówek więcej niż on, ale ciągle muszą coś robić za niego.
#pracbaza #praca #korposwiat
@inko-gnito: Znam ten ból, z tym że ja w dodatku zarabiam od takiego delikwenta znacznie mniej. Trochę nie rozumiem, jesteś kierownikiem i nie możesz go zwolnić?
Dodanie pracownika do grupy pracowników co robią pod presją czasu i w tym nie ma pomocy aby robić za kogoś , zrobi się nie przyjemna atmosfera, wymaga to trochę czasu ¯\(ツ)/¯