@DzikiWonsz221: Tez mialem cos pisac w podobnym tonie, ale szkoda strzepic ryja. Jest mi po prostu smutno, ze nawet na tagu ludzie nie rozumieja takich problemow.
@DzikiWonsz221: bo mało kto rozumie autyzm. Qew to najbardziej sympatyczną osobą jaką znam i dziwi mnie jak i za co można go hejtowac. Większość z nas miała styczność z osobą autystyczna i jest to faktem, że człowiek przy nich czuję się inaczej i niekomfortowo, mają ciężkie życie i trudno im się dostosować, nie widzę sensu by jeszcze bardziej to pogłębiać hejtem w internecie.
@DzikiWonsz221: Zwykly mechanizm ewolucyjny. Człowiek to stworzenie stadne i jeśli nie dokładasz się do dobrobytu stada to jesteś zbytecznym pasożytem którego grupa będzie chciała się pozbyć. Stąd ta agresja w komentarzach
@Krul_Sarenek: mnie autyzm też nie dotyczy a rozumiem, to nie kwestia normictwa tylko po prostu zwykłej ludzkiej empatii i minimalnego zainteresowania tematem. Jak ktoś jest toksycznym gównem to będzie tym gównem czy jest normik czy przegryw, a jest masa toxikow na tagu przegryw którzy tylko czekają by na kogoś naskoczyć bo im samym się w życiu nie udaje i uważają, że najlepszy sposób to umniejszać problemom innych osób bo tylko
@DzikiWonsz221: autyzm to nie choroba tylko zaburzenie. Nie jesteśmy chorzy tylko inni. Aczkolwiek mając autyzm masz większe szanse, że zachorujesz na np. depresję czy zaburzenia lękowe. Ja mam te drugie w zasadzie od dziecka i to nic fajnego.
Mnie się wydaje że tu wcale nie chodzi o to czy ktoś rozumie czy nie rozumie autyzmu a to w jaki sposób dana osoba przekazuje i relacjonuje wiele kwestii związanych ze swoimi problemami, dolegliwościami itd.
Czasami kwestia tonu w jakim człowiek nawet poważnie chory przekazuje treść zmienia postrzeganie...
@sylwke3100: no, ale właśnie osoby autystyczne mają z tym często problem, bo nie ogarniają sytuacji społecznych i nie wiedzą jak mówić żeby dotrzeć do ludzi. To jest dosłownie jedna z najczęstszych cech osób w spektrum.
Normiki generalnie nie rozumieją problemów które ich nie dotyczą
@rtone: @qew12 Eh nie spodziewał się nikt qewoski
@DzikiWonsz221: autyzm to nie choroba tylko zaburzenie. Nie jesteśmy chorzy tylko inni. Aczkolwiek mając autyzm masz większe szanse, że zachorujesz na np. depresję czy zaburzenia lękowe. Ja mam te drugie w zasadzie od dziecka i to nic fajnego.
Mnie się wydaje że tu wcale nie chodzi o to czy ktoś rozumie czy nie rozumie autyzmu a to w jaki sposób dana osoba przekazuje i relacjonuje wiele kwestii związanych ze swoimi problemami, dolegliwościami itd.
Czasami kwestia tonu w jakim człowiek nawet poważnie chory przekazuje treść zmienia postrzeganie...
Komentarz usunięty przez moderatora
@qew12: Mowa ogólnie o twojej działalności.
@sylwke3100: no, ale właśnie osoby autystyczne mają z tym często problem, bo nie ogarniają sytuacji społecznych i nie wiedzą jak mówić żeby dotrzeć do ludzi. To jest dosłownie jedna z najczęstszych cech osób w spektrum.