✨️ Obserwuj #mirkoanonim Marzę o własnym kącie do majsterkowania lub warsztacie. Mieszkam w mieście wojewódzkim i niestety zapuściłem tu korzenie. Żona ma tutaj dobrą pracę i jej się tu podoba. Moja praca też jest całkiem świetna i nie narzekam. Problem tkwi w tym, że nie mam miejsca do majsterkowania i własnych prac. Moja komórka lokatorska jest zbyt mała by pomieścić warsztat. W mieszkaniu też nie mam miejsca na takie rzeczy. Majsterkowaniem i rzemiosłem zainteresowałem się niedawno. Jak byłem u moich rodziców, w warsztacie taty udało mi się zrobić dwie fajne tarcze z palet i sklejki i jeden drewniany miecz. Dało mi to tylko radości i pozytywnej energii, że ciężko zapomnieć o tym. Nawet mój tata wziął jedną tarczę i postanowił zrobić własną. Chciałbym mieć takie miejsce, w którym mógłbym oddać się pasji i nie myśleć o wszystkim dookoła, tylko miejsca brak. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się spełnić to marzenie. #marzenia #zycie
Kup sobie jakąś działaczkę pod miastem i postaw sobie warsztat czy jakiś blaszak. Najwyżej drogiego sprzętu tam nie trzymaj, tylko sobie przywóz na miejsce
Nie zdziw się ale jest więcej takich ludzi jak ty. Ładnych parę lat temu słyszałem o takich inicjatywach jak fablab w różnych miastach. Ludzie się zbierali korzystali ze wspólnego warsztatu, przy minimalnych opłatach a nawet czasem bez.
Marzę o własnym kącie do majsterkowania lub warsztacie. Mieszkam w mieście wojewódzkim i niestety zapuściłem tu korzenie. Żona ma tutaj dobrą pracę i jej się tu podoba. Moja praca też jest całkiem świetna i nie narzekam. Problem tkwi w tym, że nie mam miejsca do majsterkowania i własnych prac. Moja komórka lokatorska jest zbyt mała by pomieścić warsztat. W mieszkaniu też nie mam miejsca na takie rzeczy. Majsterkowaniem i rzemiosłem zainteresowałem się niedawno. Jak byłem u moich rodziców, w warsztacie taty udało mi się zrobić dwie fajne tarcze z palet i sklejki i jeden drewniany miecz. Dało mi to tylko radości i pozytywnej energii, że ciężko zapomnieć o tym. Nawet mój tata wziął jedną tarczę i postanowił zrobić własną. Chciałbym mieć takie miejsce, w którym mógłbym oddać się pasji i nie myśleć o wszystkim dookoła, tylko miejsca brak. Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się spełnić to marzenie.
#marzenia #zycie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim