Aktywne Wpisy

zyxinx +293
#dom #nieruchomosci #prawo #deweloper
Mirki i Mirabelki, potrzebuję waszej porady.
Kupiłem dom na osiedlu domków szeregowych. Osiedle składa się z dwóch szeregówek, w każdej po 12 domów. Każdy dom ma wydzieloną geodezyjnie działkę, czyli na osiedlu są 24 osobne domy. Służebność dotyczy tylko drogi dojazdowej na osiedlu (pas dwóch metrów).
Zgodnie z miejscowym planem zagospodarowania każdy segment posiada wydzielone własne miejsce na odpady (oznaczenie „c” na
Mirki i Mirabelki, potrzebuję waszej porady.
Kupiłem dom na osiedlu domków szeregowych. Osiedle składa się z dwóch szeregówek, w każdej po 12 domów. Każdy dom ma wydzieloną geodezyjnie działkę, czyli na osiedlu są 24 osobne domy. Służebność dotyczy tylko drogi dojazdowej na osiedlu (pas dwóch metrów).
Zgodnie z miejscowym planem zagospodarowania każdy segment posiada wydzielone własne miejsce na odpady (oznaczenie „c” na
źródło: wiata
Pobierz
fejka +133
Wspieraj lokalnych rolników mówicie?
Kupiłem właśnie truskawki bezpośrednio od rolnika, pytam ile kg w koszyku mniej więcej? Łoo Panie, ponad 2kg na spokojnie. Biorę. Przychodzę do domu, ważę. 1,4kg. Zapłacona oczywiście stała kwota "za koszyk". No dobra trudno, może taki koszyk trafiłem.
Druga rzecz, na wierzchu piękne, czerwone, duże truskawki a pod spodem po przesypaniu w domu co druga spleśniała xD
Dlaczego
Kupiłem właśnie truskawki bezpośrednio od rolnika, pytam ile kg w koszyku mniej więcej? Łoo Panie, ponad 2kg na spokojnie. Biorę. Przychodzę do domu, ważę. 1,4kg. Zapłacona oczywiście stała kwota "za koszyk". No dobra trudno, może taki koszyk trafiłem.
Druga rzecz, na wierzchu piękne, czerwone, duże truskawki a pod spodem po przesypaniu w domu co druga spleśniała xD
Dlaczego
![Kiedy czarna dziura staje się biała? (widoczna) - [Smartgasm]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b4466cae1f40a0d20f45c2b68952a1f033dbda258c537385a302d170f13eb059,q80.jpg)

#nieruchomosci #finanse
Nie do końca- miasto tutaj dopłaca. Nie wiem ile nauczycielm ale np. Policjant ma +1000zl tylko za to że służy w Warszawie
@Alfiarz: Nie wszyscy. Z czego korepetycji ma Ci udzielić np nauczyciel klas 1-3, albo WF ista? Korepetycji głównie udzielają nauczyciele pracujący w liceach, przygotowujący uczniów do matury, a to co napisałeś jest zbyt duża generalizacja.
genelranie to miasto placi nuaczycielom - wiec to od niego zalezy ile na jakie dodatek dorzuci... no i jest ta siwadomsoc, ze jakby nic nie dokladali - to by tych nuaczycieli bylo jeszcze mniej.
źródło: temp_file1823741947820254593
PobierzSzkolnictwo w Polsce należałoby zreformować i postawić na prywatne szkoły, bo w tym systemie to tylko wychowywanie niemyślących niewolników.
W miastach nauczyciele gównozajęć mają taką możliwość, że mogą sobie pracować na półtora etatu w kilku szkołach, a lepsi nauczyciele i tak dorabiają sobie na korepetycjach lub informatycy, technicy prowadzą własną działalność.