Aktywne Wpisy

fsfdjf +7
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
Czy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

Jak pozbyć się obsesji na punkcie IQ? od paru lat mam kompleksy ze nie jestem najinteligentniejszy i przez to czuje sie jak podludz. Prawdziwego testu iq nie robiłem, ale z tych internetowych wychodziły wyniki od 95 do 130+ (kolejność dowolna).
Nie potrafię przez to skupić się na nauce i pracy gdyż zawsze prześladuje mnie świadomość że nigdy nic nie osiągnę z uwagi na niedostateczne predyspozycje genetyczne, przestałem się przez to rozwijać i pojawiły się myśli samobójcze.
Czy miał ktoś podobne zmagania i sobie z nimi poradził i chciałby się tym podzielić? Z góry dzięki
#programowanie #kiciochpyta #nauka #psychologia #psychiatria
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Komentarz usunięty przez autora
─────────────────────
· Zaakceptował: grap32
Sam fakt, że prowadzisz takie przemyślenia i potrafisz napisać składny tekst na trzy akapity dowodzi, że jesteś co najmniej minimalnie powyżej średniej. Ale ewidentnie masz inne, poważne problemy psychiczne, więc idź
Liczy się tylko wynik pierwszego testu który rozwiązałeś.
Takie życie, mnie wyszło 125, jestem sporo durniejszy od moich starych którzy mają po dwie magisterki z przedmiotów ścisłych i ściślejszych niż humanistyka i też kompleksy były. Nic nie zrobisz, z czasem przejdzie.
Jak chcesz to możesz poczytać o gościu z nickiem "ultaintel" w necie, miał 135 punktów ale założył sobie stronę na której próbował przekonać sam siebie że tak naprawdę jest geniuszem.
A na jakimś blogu w necie o iq inny matoł "udowadaniał" że ted kaczynski też nie mógł mieć wysokiego ilorazu bo był terrorystą i
@PanKapibara W sumie teraz zrobiłem w 10 minut
źródło: mensa
PobierzOpowiadasz bzdury. W nauce spór jest o to, czy geny mają wpływ decydujący, czy tylko istotny, ale że jakiś mają - jest oczywiste. Zresztą nie masz pojęcia o mechanizmach dziedziczenia i tym, że ogromna większość cech jest poligenowa, skoro argumentem dla Ciebie jest to, że rodzice są po zawodówce, a dziecko jest bystre.
Analogicznie eyobraź sobie że miałbyś samochód ze zbiornikiem na 200 litrów paliwa, ale nie wiesz czy w zbiorniku jest 80 czy 120 litrów więc nigdzie nie jedziesz bo nie wiesz jak daleko zajedziesz, a z biegiem
Bo ważniejsza jest mądrość, bo jak nie wiesz po co myślisz, to myślisz dla kogoś kto wie
Większość ludzi którzy "coś osiągnęli" miało iq>1sd, bardziej w okolicy 2sd a ci na topie mają iq w przedziale 2.66-3.33 sd gdzie odchylenie to 15 punktów.
─────────────────────
· Zaakceptował: digitallord