Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja dziewczyna która ma 19 lat dostała wstępną diagnozę guza (albo nowotwór) mózgu. 19lat. Jestem załamany, tyle czasu przepracowaliśmy i przeżyliśmy problemów a teraz to... Ja tego nie rozumiem. Jak to jest, że osoby które chcą żyć spotyka takie coś a osoby takie jak ja, które wielokrotnie chciały i chcą zdechnąć, dobrze się trzymają na tym parszywym świecie :/
Serio tego nie rozumiem.
Nic to życie nie warte, szczególnie moje. Wiem że jeśli ona z tego nie wyjdzie to załamię się całkowicie i będzie wiadomo co. Szkoda gadać, nie wiadomo co robić. Mieliście do czynienia z osobami, które cierpiały na coś takiego i jaka jest przeżywalnosc? Podobno mocno zależy od tego co do dokładnie jest i od lokalizacji.

#depresja
#zwiazki
#zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie próbuj tego racjonalizować, po prostu taki już nasz los, wszyscy umrzemy prędzej czy później, każdy w innych okolicznościach. Musisz cierpliwie czekać na pełną diagnozę, na tym etapie nic nie jest przesądzone.
  • Odpowiedz
"tyle czasu przepracowaliśmy i przeżyliśmy problemów" rozumiem, współczuję, ale takie teksty to może rzucać ktoś po 40 latach małżeństwa. Mając 19 lat to ile się znacie i jesteście w poważnym związku? 2?
  • Odpowiedz
Nic to życie nie warte, szczególnie moje. Wiem że jeśli ona z tego nie wyjdzie to załamię się całkowicie i będzie wiadomo co.

@mirko_anonim: przestań tak pisać. Nie dołuj się, na razie jeszcze nic się dzieje.
Ja zostałem wdowcem po blisko 25 latach małżeństwa. I dałem radę. Ciężko było, był psycholog, psychiatra i antydepresanty. Ale jek chcesz, to się podniesiesz.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: koleś z mojej szkoły miał guza, wycięli i żył, wszystko było ok, więc ja bym od razu nie płakał, bo to może być do wyleczenia. Są guzy mózgu nieuleczalne, ale ja bym poczekał na właściwą diagnozę. Nie gadaj takich rzeczy przy dziewczynie, skup się na tym żeby ją wspierać, a nie dołować. Jak usłyszy,że bez niej nie będziesz mógł żyć to raczej będzie jej ciężej.
  • Odpowiedz