Aktywne Wpisy

LeonL +951

Ukiss +34
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz

Ale cisnę bekę z tych przegrywów, którzy to kupują. Jeszcze te teksty o "produkcie luksusowym" w osprzęcie rowerowym za 16k xD
BTW Dziękuję za wytłumaczenie, w moim poprzednim wpisie, że ten typ osprzętu to kompletna fantazjach z ceną dla odklejonych ludzi, a normalne rowery nie są aż tak drogie
#rower
https://m.ceneo.pl/123225982
https://a.aliexpress.com/_ExHWcyx
Te kilka funkcji mniej to raptem np nawigacja, gdzie jest ona powodem dużego przeskoku cenowego między komputerkami. Zerknij np na model igpsport bsc300, to chyba najtańszy licznik igpsport z mapą. Ciągle brakuje mu funkcji, które posiada garmin, a cena nie jest już taka niska.
Równie dobrze mógłbyś pokazać telefon z przyciskami
@drzdrzownica: nie xD bateria ci tam umrze, trzeba mieć dodatkowo powerbank + widoczność na słońcu, chyba nigdy nie jechałeś z taką nawigacją i się wypowiadasz
Przestań siać ferment xD 940zł to jest rozsądna cena. W szczególności że na rowerze nie jedziesz prostymi głównymi trasami tylko bocznymi uliczkami bez drogowskazów i lasami
Ten wyświetlacz jest 2x bardziej czytelny i energooszczędny na słońcu niż cokolwiek co masz
@cwlmod: ja tam szukałem roweru za 5k, ostatecznie kupiłem za 5800zł na dobrej promocji + pedały i nadal to jest sztuka kompromisów. Pare rzeczy wkurza i jest przycebulonych mocno. Na zachodni świat 5k pln to jest mocny entry level
Więc nie wiem jaka kwota jest dla ciebie ok
Przed pandemia rozejrzałem się za cenami rowerów i jakby chciał dostać znowu deore + rebę to
No ale promka sama w sobie dobra. Ja się śmieje z tych co płacą pełna cenę xD
W autach płacisz za dużo bardziej skomplikowane maszyny i większych osiągach i/lub komforcie. W rowerze nic takiego nie ma. Masz lepszy lub gorsze mechanizmy zmiany biegów, które działają lepiej lub gorzej, a teraz dochodzi ta elektryczna przerzutka.
To nie jest rocket science. Premium to może być karbonowa rama, ale