Aktywne Wpisy
Guz mozgu (2 lub 3 stopień)
W zeszłym tygodniu bylem na konsultacji w #bydgoszcz u dr Furtaka ze szpitala wojskowego. Podobno topowy w kraju jeżeli chodzi o neurochirurgie. Bardzo dobre podejście, konkrety, tak jak lubię. Zasugerował zrobienie rezonansu czynnościowego (o czym żaden lekarz wcześniej nawet nie wspomniał). Dostałem informację, że najlepszy robią w Gliwicach. Człowiek wszystkim się zajął i termin badania mam na 1 października. Tego mi było trzeba żeby
W zeszłym tygodniu bylem na konsultacji w #bydgoszcz u dr Furtaka ze szpitala wojskowego. Podobno topowy w kraju jeżeli chodzi o neurochirurgie. Bardzo dobre podejście, konkrety, tak jak lubię. Zasugerował zrobienie rezonansu czynnościowego (o czym żaden lekarz wcześniej nawet nie wspomniał). Dostałem informację, że najlepszy robią w Gliwicach. Człowiek wszystkim się zajął i termin badania mam na 1 października. Tego mi było trzeba żeby
Kolanka +608
Wołam zainteresowanych ( ͡º ͜ʖ͡º)
Mireczki otrzymałem odpowiedź na pismo w której prosiłem MRiT o udostępnienie informacji publicznej kiedy telefon w kancelarii został wyłączony (na podstawie słów Hetmana w Radio Zet) przez dzwoniących hejterów, a kiedy został włączony żeby odebrać setki połączeń od polskich rodzin czekających na program kredytu 0 (na podstawie słów WKK).
Wg. mnie odpowiedź całkowicie nie odnosi się do treści mojego wniosku, bo nie pytałem nikogo o opinie tylko o konkretne działanie telefonu w kancelarii w konkretnych dniach, a tryb pracy kancelarii ministerstwa jest chyba jak najbardziej informacją
Mireczki otrzymałem odpowiedź na pismo w której prosiłem MRiT o udostępnienie informacji publicznej kiedy telefon w kancelarii został wyłączony (na podstawie słów Hetmana w Radio Zet) przez dzwoniących hejterów, a kiedy został włączony żeby odebrać setki połączeń od polskich rodzin czekających na program kredytu 0 (na podstawie słów WKK).
Wg. mnie odpowiedź całkowicie nie odnosi się do treści mojego wniosku, bo nie pytałem nikogo o opinie tylko o konkretne działanie telefonu w kancelarii w konkretnych dniach, a tryb pracy kancelarii ministerstwa jest chyba jak najbardziej informacją
Na wykopie panuje przekonanie, że co tam, że dzietność szoruje po dnie, najwyżej się imigrantami zateguje. Kurdeczka no nie bardzo Szanowni Wykopowicze to się uda, bo w przyszłości tych imigrantów po prostu nie będzie - nie urodzą się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No chyba, że glapiński opracuje pierwszą na świecie drukarkę ludzi i będzie drukować ludzi tak jak drukował pusty pieniądz - w tym był mistrzem świata.
Ogólnie to przyszłość będzie wyglądać tak; będą narody wygranych (którzy będą mieć dzietność w okolicach 1.8-2.1) i narody totalnie przegranych jak np. Polska.
20 milionów ludzi w Polsce jeszcze za naszego życia - róbcie skriny.
Imigrantów nie będzie, bo paliwo już się wyczerpuje.
Ciekawe co się stanie w przyszłości z rynkiem nieruchomości - nie wiem, choć się domyślam ( ͡° ͜ʖ ͡°) To samo z resztą giełda - w przyszłości nie będzie komu sprzedawać papieru.
https://forsal.pl/gospodarka/demografia/artykuly/9506416,nastepnych-pokolen-nie-bedzie-globalny-wskaznik-dzietnosci-w-oplak.html
#demografia #nieruchomosci #gielda #onz
W skrócie; ludzkość nie zdąży z opracowaniem prawdziwej AI zanim aktualna cywilizacja totalnie się załamie z powodów demograficznych (wiecie, 5 starych ludzi na 1 młodego, permanentnie odwrócona piramida wieku
@haha123:
@haha123: nie walnął się tylko prognozy były na podstawie istniejących danych, ONZ nie ma szklanej kuli i nie przywidział, że dzietność będzie spadać szybciej
@haha123: popieram ręcyma i nogyma, gdzie podpisać?
DON'T LOOK UP!
Imigranci to ślepa uliczka bo żeby oni odprowadzali składki z których trafią pieniądze dla emerytów to sami też w przyszłości będą musieli dostać coś od państwa - a to oznacza że za XX lat będziemy potrzebowali więcej imigrantów żeby pracowali na emerytury już nie polaków
@haha123: opisuję stan na 2050-60r., np. pomimo spadku populacji w PL, populacja WWA spadnie w 2060r. dopiero itp.
@HaPe: a na podstawie czego to wiesz? Na podstawie prognoz ZUS, który póki co ZAWSZE korygował swoje WSZYSTKIE prognozy demograficzne MOCNO w dół.
Póki co skuteczność ich prognozowania to 0%, ale tym razem im się uda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
DON'T LOOK UP!
Powiedz mi; jak taki robot, bez
@haha123:
@haha123: GUSu, pomimo że Polaków ubywa rok rocznie o 150 tys. to cały czas migrują do największych miast, głównie mlodzi, którzy mają dzieci, w regionach podmiejskich dzietność jest najwyższa w kraju, do tego imigracja, która też koncentruję się na największych miastach
@HaPe: przypominam, że według GUSu obecną liczbę urodzin powinniśmy mieć dopiero za jakieś 20 lat. I to uwzględniając najgorszy zakładany przez nich scenariusz.
Populacja zarówno Warszawy, jak i każdego innego miasta zacznie spadać szybciej.
@zmarnowany_czas: to chyba prognoza z sprzed dobrych 20 lat
nie, to ty nie masz pojęcia o inteligencji - nie ma żadnych dowodów na to że z "mnożenia wystarczająco dużych macierzy" nie uzyska się faktycznej inteligencji
@HaPe: w powiatach dziś masz mieszkania od 2700 / m2
@programista15cm: mieszkam w takim 40 tysięcznym powiatowym z dala od dużych miast. Średnia cena to 7k za wtórny i ponad 8k/m2 w nowym budownictwie.