Aktywne Wpisy

vieniasn +128
to jest wręcz niesamowite jak część normictwa podąża za trendami wszelakimi jeszcze niedawno każdy nosił north face teraz doszły do tego czapki arcteryx no jakby od jednego szablonu ich klepalii

jmuhha +44
Wytłumaczy mi ktoś jak kiedyś na wsiach z jednej pensji budowali takie chaty? (╯°□°)╯︵ ┻━┻
źródło: 1000019752
Pobierz

Mirki co zrobić w obecnej sytuacji?
Za niecałe 2 miesiące mam 26 urodziny, aktualnie pracuję na stanowisku Database Administrator (specjalizacja MSSQL + PostgreSQL), mam w tym 4 lata stażu i 6 lat ogólnie w samym IT (zacząłem pracę od razu po technikum)
Rok temu obroniłem inżyniera i za pół roku kończę magisterkę (oba informatyka zaocznie)
Na ten moment zarabiam 6500 zł brutto, z tym że za te niecałe 2 miesiące już nie będę "darmozjadem" i zacznę tak jak Wy wszyscy płacić podatki - co oczywiście równać się będzie mniejszymi wpływami na konto
Czy będzie to dobry argument za tym, abym zawnioskował o "podwyżkę" która mi to wyrówna?
Będąc szczerym, to jakoś nie widzi mi się robić to co zawsze ale mieć za to mniejszą wypłatę ;/
Początkiem roku mieliśmy podwyżkę 300 zł brutto i nie wiem jak szefostwo może zareagować teraz na taki wniosek i czy się nim tylko nie ośmieszę...
#pracait #praca #pracbaza #zarobki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: el dorado ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tak, jednoczenie zacznij się rozglądać za nowymi ofertami.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord