✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czy oddając komputer do serwisu komputerowego celem wymiany oprogramowania (nowy Windows) należy samemu zakupić taki system, czy już serwis się tym zajmie (zakupem)?
O czymś należy pamiętać przed oddaniem kompa do takiego serwisu?
Czy mam wszystko posuwać z kompa, nie wiem..... Coś szczególnego zrobić zanim go oddam?
@mirko_anonim: zrobić backup i wyczyścić dysk. Jak pracowałem w serwisie to norma było klonowanie dysków klientów a potem cyk muzyczka w mp3, filmy DivX, giereczki, czasem np. pikantne zdjęcia( ͡°͜ʖ͡°)
✨️ Autor wpisu (OP): @niegwynebleid, @xmadesio, szczerze, to obawiam się ewentualnych błędów czy problemów w trakcie instalacji... Sprawdziłam przykładowy instruktażowy filmik na yt i było sporo komentarzy, że właśnie jest jakiś błąd albo coś jest nie tak :/ A potrzebuję mieć sprawny sprzęt. A dwa, ponoć zalecana jest też wymiana dysku na SSD, bo sprzęt ma trochę lat. Więc pomyślałam, że warto to oddać w ręce kogoś kto
@mirko_anonim: tak, pliki które chcesz sobie zostawić zgraj na jakiś inny dysk, a sam dysk potem sformatuj. Raczej nikt w serwisie się nie będzie bawił w jakieś super techniki z CIA, natomiast z tego co wiem kopiowanie dysków klientów to wciąż, niestety, norma.
Czy oddając komputer do serwisu komputerowego celem wymiany oprogramowania (nowy Windows) należy samemu zakupić taki system, czy już serwis się tym zajmie (zakupem)?
O czymś należy pamiętać przed oddaniem kompa do takiego serwisu?
Czy mam wszystko posuwać z kompa, nie wiem..... Coś szczególnego zrobić zanim go oddam?
#komputery #elektronika #serwispc
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
. Zatem nie ma to wpływu.
Ale oczywiście możesz kupić licencję w dowolnym momencie - przed, po czy w trakcie instalacji.
No i zachęcam, żeby samemu spróbować. Instalacja windy i sterowników to pestka, a warto się nauczyć.