✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czy jest tak ciężko dostać pracę czy to ja na takie trafiam? Szukam pracy od dwóch tygodni w Warszawie. Pracowałam jako grafik DTP (studia też z grafiki), ale też w moim CV jest obsługa klienta, praca w budżetówce i nie, nie po kilka miesięcy, a co najmniej po roku, a mam 25 lat. Znajduję ogłoszenia, gdzie pracowałabym na stanowisku asystentki w marketingu czy w e-commerce i nawet spełniam wymagania. NAWET potrafią zadzwonić i zaprosić na rozmowę. Sęk w tym, że nagle na rozmowie okazuje się, że byłabym grafikiem, marketingowcem (w ofercie było wystawianie rzeczy na stronę internetową, opisy i retusz zdjęć) i powinnam umieć jeszcze 2 inne programy (których nie było w ofercie). Jeszcze pracodawcy przynieśli kupkę z CV jaką mają na to stanowisko. xD Oczywiście brak kwoty w ogłoszeniu – okazało się niedużo, a nawet mało. Jakie mam mieć szansę jak CV składają osoby z większym doświadczeniem i będą robić może za mniejsze pieniądze? Co z tego, że wymagania są niskie, jak większość z tego się ukrywa? Chciałabym zdobyć doświadczenie w e-commerce lub zostać dalej w grafice, ale robić coś ciekawszego – niestety przygotowanie lepszego portfolio wymaga kupę czasu, a ogłoszeń niewiele. Poza tym na każdym ogłoszeniu wymagają nieco innych umiejętności graficznych.
Może macie pomysł jak być bardziej atrakcyjnym na rynku? Myślę o pójściu na podyplomowe z marketingu lub z czegoś innego co ma w tych czasach sens? Mój angielski to takie B1/B2, mogę się podciągnąć, ale angielski w tych czasach to podstawa. Często jako grafik nie potrzebują nic ponad B2. Czego mogę się uczyć sama w domu lub na niedrogich kursach co będzie jakoś atrakcyjne? #zalesie #praca #pracbaza #szukaniepracy #depresja
Środek galerii handlowej w Katowicach, psiara zabrała b--ń bez zabezpieczenia na obiadek. Mimo zwracania uwagi o kaganiec ta udawała głuchą. Zwróciłem uwagę ochroniarzowi, ale ten też tym się nie przejął.
Czy jest tak ciężko dostać pracę czy to ja na takie trafiam?
Szukam pracy od dwóch tygodni w Warszawie. Pracowałam jako grafik DTP (studia też z grafiki), ale też w moim CV jest obsługa klienta, praca w budżetówce i nie, nie po kilka miesięcy, a co najmniej po roku, a mam 25 lat.
Znajduję ogłoszenia, gdzie pracowałabym na stanowisku asystentki w marketingu czy w e-commerce i nawet spełniam wymagania. NAWET potrafią zadzwonić i zaprosić na rozmowę.
Sęk w tym, że nagle na rozmowie okazuje się, że byłabym grafikiem, marketingowcem (w ofercie było wystawianie rzeczy na stronę internetową, opisy i retusz zdjęć) i powinnam umieć jeszcze 2 inne programy (których nie było w ofercie). Jeszcze pracodawcy przynieśli kupkę z CV jaką mają na to stanowisko. xD
Oczywiście brak kwoty w ogłoszeniu – okazało się niedużo, a nawet mało. Jakie mam mieć szansę jak CV składają osoby z większym doświadczeniem i będą robić może za mniejsze pieniądze? Co z tego, że wymagania są niskie, jak większość z tego się ukrywa?
Chciałabym zdobyć doświadczenie w e-commerce lub zostać dalej w grafice, ale robić coś ciekawszego – niestety przygotowanie lepszego portfolio wymaga kupę czasu, a ogłoszeń niewiele. Poza tym na każdym ogłoszeniu wymagają nieco innych umiejętności graficznych.
Może macie pomysł jak być bardziej atrakcyjnym na rynku? Myślę o pójściu na podyplomowe z marketingu lub z czegoś innego co ma w tych czasach sens?
Mój angielski to takie B1/B2, mogę się podciągnąć, ale angielski w tych czasach to podstawa. Często jako grafik nie potrzebują nic ponad B2.
Czego mogę się uczyć sama w domu lub na niedrogich kursach co będzie jakoś atrakcyjne?
#zalesie #praca #pracbaza #szukaniepracy #depresja
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Może jakieś kursy od Google? Albo coś na udemy? Ostatnio natrafiłam na coś takiego jednak nie wiem czy jest coś warte.. https://www.gov.pl/web/nauka/bezplatne-kursy-online-na-platformie-navoica
Szanse na pewno są, próbuj rzucać cv, a w końcu coś się uda znaleźć :D powodzenia!