Aktywne Wpisy
del855 +62
Ponawiam apel o zwrocenie uwagi na ZBIOROWA HALUCYNACJE w Polsce powiatowje i gminnej.
Polska powiatowo-gminna doslownie wymiera, kto mial wyjechac to wyjechal, kto mial zostac to zostal, niewiele sie dzieje. I juz sie niewiele wydarzy. A mimo to mieszkania czy domy tam nie sa po 50k czy 100k. :)
NA PEWNO ludzi tam bedzie ubywac
NA PEWNO mieszkan jest wiecej niz chetnych do ich zakupu
Polska powiatowo-gminna doslownie wymiera, kto mial wyjechac to wyjechal, kto mial zostac to zostal, niewiele sie dzieje. I juz sie niewiele wydarzy. A mimo to mieszkania czy domy tam nie sa po 50k czy 100k. :)
NA PEWNO ludzi tam bedzie ubywac
NA PEWNO mieszkan jest wiecej niz chetnych do ich zakupu
IntruderXXL +77
Niesamowicie Żadkie zdjęcie "Intruder przodem, podczas treningu" AD 2024. Kolorowane. Zdjęcie wykonane za pomocą kalkulatora. Model ma 191cm wzrostu i 163kg wagi.
#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #pokazforme #niebieskiepaski #rozowepaski
#strongaf #silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #pokazforme #niebieskiepaski #rozowepaski
Jechałem z Drewnowskiej w Włókniarzy i kątem oka zobaczyłem jak zmienia się światło z zielonego na pomarańczowe. Teraz człowiek siedzi i się zastanawia czy i kiedy dostanie mandat.
Ha tfu gestom melom na pomysłodawcę tego gowna.
#lodz #motoryzacja #prawojazdy #elzera
@pottymouth: nie wiem po co wam te liczniki, skoro nie są ujęte w rozporządzeniu?
@
https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/bezpieczenstwo/news-jak-dziala-system-red-light-masz-2-sekundy,nId,7389541
Edit.
Co do systemu to - szczególnie bez sekundników - jest to maszynka do robienia kasy i tyle. W dodatku stresogenna i generująca stłuczki. Jak mogę, to omijam te skrzyżowania - mimo że od 10 lat nie dostałem mandatu i jeżdżę grzecznie ¯\(ツ)/¯. W nocy (kiedy na większości skrzyżowań miga żółte, a drogi są puste) na Drewnowskiej / Włókniarzy światła zmieniają się - zapewne specjalnie -
@pottymouth: to niech sie doedukuje, bo nie dostanie, kamera nie łapie przez 2s po zmianie na czerwone
+ co do strzałek, to w Nowym Sączu d------i kilka tysięcy mandatów, bo strzałka gasła akurat w momencie, jak ktoś wjeżdżał na skrzyżowanie XD (przy normalnych światłach jest żółte, a strzałka no to chybił-trafił - gaśnie bez ostrzeżenia)
Aż interweniował burmistrz i zdjęli tę
@Tywin_Lannister: zaraz, czyli nie dość że masz bufor w postaci światła żółtego, które możesz przejechać bez żadnych konsekwencji, to jeszcze możesz przejechać na wczesnym czerwonym przez 2 sekundy, i nadal masz z tym problem?
Dodatkowo ten system generuje inne patologie. Ludzie np. dostają mandaty za przejechanie przez linię zatrzymania, żeby przepuścić karetkę.
@Tywin_Lannister: od tego masz żółte światło, zapala się - hamujesz, chyba że będzie to oznaczało bardzo gwałtowne hamowanie
tego uczą na kursie na prawo jazdy
Wy to chyba po prostu lubicie, kiedy państwo zakłada wam różne nowoczesne kagańce w imię „poprawy bezpieczeństwa” ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jestem kiepskim adresatem twojej rady o „nodze z gazu”, bo nigdy nie zapłaciłem nawet złotówki mandatu i jestem bardzo spokojnym kierowcą.
@sargento: w Jeleniej Górze jak założyli kamery, to nie tylko nie było tych 2 sekund po zapaleniu czerwonego, ale też skrócili żółte z 3 na 2 sekundy.
@sargento: bulshit, mam zdjęcie z mandatem na którym mam wyraźnie napisane 0.5s po zapaleniu światła czerwonego.
2 sekundowy bufor to jest miejska legenda taka sama jak brak mandatów za przekroczenia prędkości do 10km/h.
A mandaty z kamer rejestrujących przejazd na czerwonym to jest skrajna patologia do wyciągania kasy. Wjeżdżasz na zielonej strzałce za sygnalizator ale opuszczasz skrzyżowanie po jej zgaszeniu? No to właśnie zarobiłeś 15 punktow.