Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ja 32 lvl w tym roku. Moja #rozowypasek skończyła 28. Jesteśmy ze sobą od 2 lat. Mieliście już rozmowę o dzieciach? Jak przez to przebrnąć? Moja cały czas naciska, że ją już praca w banku męczy. Chce bachora, bo nie wie ile jej jeszcze placówka będzie działać, bo jej zegar biologiczny tyka, bo dziecko po 30 to będzie z downem itp. W-----a mnie to już, bo nie jestem na to gotowy i dla mnie to jeszcze nie czas na dziecko. Ciągle mi gada, że jest tak jak ja chce, czyli brak starania się o dziecko, że marnuje jej czas, że mi nie podaruje jak okaże się, że po 30 nie będzie mogła zajść w ciążę. Zapytałem jej wczoraj i co dalej? Co po dzieciach? Zrobimy 2 dzieci i masz wakacje na 4 lata. Ale co po tym? Ona oznajmiła, że zamierza pracować w mojej firmie. Mam w planach w ciągu kilku lat wybudować dom, zaoszczędzić trochę kasy itp. Mam swoje własne mieszkanie 40m2, ale jakoś nie wyobrażam sobie tam wychowywać dziecko, a co dopiero dwójkę. Na chwilę obecną to dzieciak tylko spowolni mnie finansowo. Może jednak rozstanie to najlepsze wyjście?

#zwiazki #dzieci #rodzina

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

Rozejść się?

• Tak 58.6% (1808)
  • Nie 7.7% (238)
  • Zrobić bachora 19.1% (588)
  • Zrobić bachora później i przetrwać gadanie 14.6% (449)

Oddanych głosów: 3083

• 169
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xyperxyper ja podobnie też nie byłem gotów i nie lubiłem dzieci ale zawsze wiedziałem że nie chce być starym ojcem no i mam już najlepszego ziomka co ma 3 lata i podaje mi klucze jak leżę pod autem także tego ()
  • Odpowiedz
Mam w planach w ciągu kilku lat wybudować dom, zaoszczędzić trochę kasy itp. Mam swoje własne mieszkanie 40m2, ale jakoś nie wyobrażam sobie tam wychowywać dziecko, a co dopiero dwójkę.

@mirko_anonim:
Jeśli chcesz mieć kiedys dzieci, to wg mnie im szybciej tym lepiej. Z tym, ze "szybciej" to oznacza nie wczesniej niż tak ok 28.
  • Odpowiedz
No faktycznie jeśli jesteś niedojrzały, i po 2 latach związku nie było jeszcze rozmowy o dzieciach, to poczekaj jeszcze z 20 lat, i wtedy podejmij temat.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ale ty jesteś żałosny. Tak, zostaw dziewczynę i baluj do 50tki. Chopi masz 32 lata, jesteś dorosły. Kiedy chcesz mieć dzieci jak nie teraz? Twoja dziewczyna ma 100% racji. Ona jest w idealnym wieku do dzieci. Policz sobie. Gdy dzieciak będzie miał 18 lat ty będziesz miał 52. Będziesz jeszcze mógł z nim na narty i na rower pójść, ale za 6-8 lat jak zaczniesz płodzić to już nic
  • Odpowiedz
@HuGho: Mój ojciec z matką mieli odpowiednio 22 i 19 lat jak się urodziłem. Brat mojego ojca ożenił się jak miał 38 lat kiedy ja już byłem pełnoletni i robiłem za kierowcę. Całe jego wesele albo chrzciny jego dziecka mój ojciec p-------ł pijany, że ma tak dużego syna, a jego syn z wesela odbierze za 18 lat pod warunkiem, że zda prawko.

Btw. Dla młodych wykopowiczów nadmienię, że w tamtych
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: dwa lata to za mało aby poznać dobrze drugą osobę, jakby moja połowica mnie tak podeszła(l4 na 4 lata i nepotyzm w twojej firmie :)) to bym wolał skupić się na firmie i na spokojnie poznać nową, bardziej empatyczną osobę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim rozstańcie się bo kwestia dzieci to nie jest byle co i musi być absolutna zgodność w związku co do tego bo prędzej czy później to jebnie i tak, a dla niej im szybciej tym lepiej, bo już nie jest taka młoda jeśli chodzi o macierzyństwo i rodzenie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: O chłopie, napiszę z autopsji bo dużo nas łączy i polecam już robić dzieci, dlaczego? A więc, mieszkając na 42m2 różowa oznajmiła że, II paski (po ślubie, było brane pod uwagę) a dla mnie info jakbym dostał morką ścierą w twarz (lvl 29-30 ja i żona), po roku urodził się synek, następnie po 2 latach córka- obecnie lvl 34 mamy S 4 lata, C 2 lata, przeprowadziliśmy się na
  • Odpowiedz
@mirko_anonim współczuję, u mnie jest podobna jazda, a mamy już jedno dziecko. Tylko, że tym razem już się nie dam w to wciągnąć. I żeby nie było, syna kocham nad życie, ale nie chcę za nic w świecie drugi raz przechodzić przez pierwsze lata zycia
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim rób dzieciaczka, nie pożałujesz o ile masz zdrowe podejście. Ja wkrótce będę miał lvl 40 - czas między 30 a 40 minął mi byskawicznie. Teraz jest najlepszy czas , jeśli się przejdziesz z obecną, a za kilka lat sam będziesz chciał mieć dziecko, tylko możesz nie znaleźć właściwej kobiety która też tego będzie chciała.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Posłuchaj mądrego kolegi @HuGho, ja też doradzam robienie dzieci jak najwcześniej. Finansowo jak nie będziesz kupował c--j wie nie czego, to spokojnie jedno pociągniesz. Do tego pewnie sporo dostaniesz na start po rodzinie + można naciągnąć na co droższe rzeczy przyszłych dziadków, chcą mieć wnuki niech płacą ¯\(ツ)/¯ A mieszkanie 40m2 to też nie problem, bo tak naprawdę to musisz tylko zmieścić łóżeczko i ewentualnie 1-2 kosze
  • Odpowiedz