@mirko_anonim: jak masz opcje to bym jechał. Możesz też mieszkać z kimś, wynająć tylko pokój, trochę loteria kogo się trafi, ale kiedyś to była norma na studiach a trochę kasy zaoszczędzisz.
✨️ Autor wpisu (OP): Pracy zamierzam szukać w wojewódzkim obok mojego powiatowego 15km, chcem iść na prawo (interesuje mnie to, rozważam zawód rady, adwokata)
@mirko_anonim: Za mało danych. Te mniejsze wojewódzkie są bardzo zróżnicowane zarówno pod względem poziomu uczelni, jak i rynku pracy. Pytanie, jaki styl życia preferujesz. Czy bardziej wielkomiejski, czy może jednak wolałbyś pomieszkać parę lat w rodzinnym domu?
A jak celujesz w wyniki matury? Pod UJ/UW?
W ogóle co do wyboru kierunku warto się zastanowić. Rynek zapchany, co roku mnóstwo absolwentów. W prowincjonalnym województwie to nawet protokolantką nie jest łatwo zostać,
@PanKapibara: Już nie przesadzajmy, że tylko top 3, bo przecież uczelnie nr 4 czy 5 w rankingu nie przejawiają aż takiej różnicy w poziomie absolwentów. Około 10 uczelni uchodzi za w miarę spoko (oczywiscie na polskie warunki), z czego kilka w mniejszych miastach.
Poza tym rzadko, bo rzadko, ale ktoś nawet z kiepskiej uczelni w Polsce B się wybije z karierą, a niejeden absolwent UW czy UJ jest sfrustrowany kiepską
Hej Mirki i Mirabelki. Chwalę się nowym autem ( ͡°͜ʖ͡°) Audi A3 1.5 150KM. Póki co jeździ się super. Katalogowo - 190k, cenowo z ok 20% rabatem wyszło minimalnie ponad 150k. #motoryzacja #audi
Co masz zamiar studiować? Bo jak to nie jest informatyka albo medycyna to mogę tylko doradzić darowanie sobie xD
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
A jak celujesz w wyniki matury? Pod UJ/UW?
W ogóle co do wyboru kierunku warto się zastanowić. Rynek zapchany, co roku mnóstwo absolwentów. W prowincjonalnym województwie to nawet protokolantką nie jest łatwo zostać,
Poza tym rzadko, bo rzadko, ale ktoś nawet z kiepskiej uczelni w Polsce B się wybije z karierą, a niejeden absolwent UW czy UJ jest sfrustrowany kiepską
Jedź do TOP5 i nawet się nie zastanawiaj