@youngP: odmówiłem dwa razy w życiu, za każdym razem słowami, że nie chcę mieć nic wspólnego z kościołem i jego średniowiecznymi rytuałami, o dziwo dotarło
@youngP: tak samo odmówiłem bratu dwukrotnie, kosztowało mnie to przypięcie łatki antychrysta w rodzinie bratowej (typowa rodzina z polskiej wsi), sytuacja absolute win ( ͡°͜ʖ͡°)
@youngP eh, siostrze odmówiłem, bo uznałem że nie nadaje się dobrze jako przykład katolickiego życia, po czym został brat, który jest jeszcze gorszy ( ͡°ʖ̯͡°)
chyba nie chodziło o tylko duchowe wychowywanie, ehhh teraz se smutny siedze, że tak niemiło odmówiłem jej
@haabero: no to wytłumacz nam na czym polega bycie chrzestnym i przedstaw kryteria, którymi kierowałeś się gdy wybierałeś chrzestnego dla swojego dziecka?
Jak widzę to jest polowanie na byle bogatszego członka rodziny, a tak to niech s-------a.
@youngP: Odmówiłem bo jestem ateistą i święty spokój. Matka stwierdziła z rezygnacją, teraz to wszyscy się dowiedzą i na tym się skończyło. Jakiegoś dalszego kuzyna, który mi to proponował nie widziałem od tego czasu, a mogło już minąć 20 lat. W sumie to wtedy też go nie widziałem bo, mimo mieszkania w jednym mieście, propozycja była przez telefon XD Tymczasem różowa kombinuje co kupić na komunię za miesiąc, a ostrzegałem
źródło: 746025713a1887ad3e52f8ef45292ac2d65115c4ed2085852b06f07b13970f66
Pobierzźródło: 2024-04-19_12h17_59
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Chrzestny jest sponsorem przy każdej okazji.
chyba nie chodziło o tylko duchowe wychowywanie, ehhh
teraz se smutny siedze, że tak niemiło odmówiłem jej
Jak widzę to jest polowanie na byle bogatszego członka rodziny, a tak to niech s-------a.
Tymczasem różowa kombinuje co kupić na komunię za miesiąc, a ostrzegałem