@youngP: odmówiłem mojej siostrze, powiedziałem że jestem niewierzący i siorka powiedziała, że luz, spoko. Natomiast mój stary zaczął mnie nachodzić z tekstami, że "siostrze się nie odmawia", że "co szkoda ci piniędzy?!", że "on mi załatwi zaświadczenie od księdza, że byłem u spowiedzi". No debil xD
@youngP: bycie chrzestnym w Polsce sprowadza się wyłącznie do płacenia hajsu, bez żadnego racjonalnego powodu. Później wlatuje jakaś komunia, bierzmowanie, czy ślub i ludzie mówią, że muszą dać więcej bo są "chrzestnymi" xD
maluszkowi siem nie odmawia" to niech się maluszek sam zapyta
@motonita: gdy byłby to faktycznie maluszek który jest świadomy i mnie osobiście poprosił to bym został ojcem chrzestnym. Tak mój bilans gówniaków wynosi 0 swoich i 0 cudzych jako chrześniak ( ͡º͜ʖ͡º)
@youngP: No ja właśnie tydzień temu grzecznie odmówiłem. Zapytałem czy młodzi mają zamiar wychowywać dzieciaka w wierze katolickiej - zaprzeczyli. To miała być zwykła szopka żeby zamknąć usta rodzinie : "Ale jak to tak bez chrztu?!" Obyło się bez pretensji i wyrzutów.
@youngP i jeszcze te jeb komunie, quady, komputery, sztabki złota, czy konta oszczędnościowe. Serio, niech idą pobiegać. Sam mam koszty do których nikt mi się nigdy nie dołożył, a mam wykładać gruby hajs na cudza pijawke. Religijna patola
@kishibashi: szukałem mądrej osoby, która ma pojęcie o świecie i sporo zainteresowań którymi moglaby się podzielić z moim synem - dodatkowo wskazywać mu drogę w momencie kiedy by się zgubił albo szukał pomocy
@bisu: Jak zawsze mówię co myślę o kościele, a na pytanie właśnie jak w tym memie odpowiadam, że dziecko samo musiałoby poprosić. Nikomu nawet nie przeszło przez myśl, by mnie na chrzestnego poprosić( ͡°͜ʖ͡°)
@ibleedforyou: słyszałem historie pt. "to nic, znamy księdza który Ci załatwi". Wiara nie ma znaczenia, ma być ktoś kto potrzyma dzieciaka przed imprezą, bo jak to imprezy nie zrobić xD
Coś czuję, że nowy Mini właśnie zabił większość konkurencyjnych premium mini PC. Możliwe 2500-2600 zł za kilka miesięcy ( ͡€ ͜ʖ͡€) Wielkość prawie jak Apple TV, wszystkie USB to TB, bardzo mocne wyjście audio dla słuchawek, 16GB RAM na start.
@MistrzKowalski: w byciu chrzestnym nie chodzi o bycie sponsorem, dlatego ja przyjmuje takie propozycje i nic nie sponsoruje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Możesz odmówić bycia chrzestnym mając bierzmowanie.
Nie wieszają za to ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@motonita: gdy byłby to faktycznie maluszek który jest świadomy i mnie osobiście poprosił to bym został ojcem chrzestnym.
Tak mój bilans gówniaków wynosi 0 swoich i 0 cudzych jako chrześniak ( ͡º ͜ʖ͡º)
Obyło się bez pretensji i wyrzutów.
@motonita: niech maluszek najpierw powie, czy w ogóle chce być chrzczony... :P
@ibleedforyou: słyszałem historie pt. "to nic, znamy księdza który Ci załatwi". Wiara nie ma znaczenia, ma być ktoś kto potrzyma dzieciaka przed imprezą, bo jak to imprezy nie zrobić xD