@youngP: odmówiłem dwa razy w życiu, za każdym razem słowami, że nie chcę mieć nic wspólnego z kościołem i jego średniowiecznymi rytuałami, o dziwo dotarło
@youngP: odmówiłem mojej siostrze, powiedziałem że jestem niewierzący i siorka powiedziała, że luz, spoko. Natomiast mój stary zaczął mnie nachodzić z tekstami, że "siostrze się nie odmawia", że "co szkoda ci piniędzy?!", że "on mi załatwi zaświadczenie od księdza, że byłem u spowiedzi". No debil xD
@youngP: bycie chrzestnym w Polsce sprowadza się wyłącznie do płacenia hajsu, bez żadnego racjonalnego powodu. Później wlatuje jakaś komunia, bierzmowanie, czy ślub i ludzie mówią, że muszą dać więcej bo są "chrzestnymi" xD
@haabero: no to wytłumacz nam na czym polega bycie chrzestnym i przedstaw kryteria, którymi kierowałeś się gdy wybierałeś chrzestnego dla swojego dziecka?
Jak widzę to jest polowanie na byle bogatszego członka rodziny, a tak to niech s-------a.
@youngP: tak samo odmówiłem bratu dwukrotnie, kosztowało mnie to przypięcie łatki antychrysta w rodzinie bratowej (typowa rodzina z polskiej wsi), sytuacja absolute win ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@youngP: Odmówiłem bo jestem ateistą i święty spokój. Matka stwierdziła z rezygnacją, teraz to wszyscy się dowiedzą i na tym się skończyło. Jakiegoś dalszego kuzyna, który mi to proponował nie widziałem od tego czasu, a mogło już minąć 20 lat. W sumie to wtedy też go nie widziałem bo, mimo mieszkania w jednym mieście, propozycja była przez telefon XD Tymczasem różowa kombinuje co kupić na komunię za miesiąc, a ostrzegałem
@ibleedforyou: słyszałem historie pt. "to nic, znamy księdza który Ci załatwi". Wiara nie ma znaczenia, ma być ktoś kto potrzyma dzieciaka przed imprezą, bo jak to imprezy nie zrobić xD
Ile to ja się nasłuchałem w życiu ostrzeżeń nt. "bab" od innych facetów, znajomych, przypadkowych różnych gości, z którymi gadałem. Najpierw jak to babom wali na dekiel DOPIERO PO ŚLUBIE, "ehehe młody życia nie znasz, dopiero po ślubie zobaczysz co to za ziółko".
Potem, jak to babom wali na dekiel PRZY BUDOWIE DOMU, "ehehe młody zobaczysz co znaczą baby jak zaczniecie dom budować".
Na końcu słuchałem jak to babom wali na dekiel DOPIERO PO
#ksiazulo Wszystko co mogło pójść nie tak to poszło - zbiorowa nagonka, widzowie nie uwierzyli w jego kłamstwa i się odwrócili od ksiazula, muala straciło swój status, jego kontent nie ma już dalej żadnego sensu, śmierć pracownika w fabryce robiącej pizzę, jeszcze wpadł filmik z babka dzień przed premierą. Jeszcze brakuje żeby ogłoszono że babka umarła w nocy po skosztowaniu pizzy. Jak widzę pudełko od tej pizzy to chce mi
Chrzestny jest sponsorem przy każdej okazji.
Jak widzę to jest polowanie na byle bogatszego członka rodziny, a tak to niech s-------a.
Tymczasem różowa kombinuje co kupić na komunię za miesiąc, a ostrzegałem
@ibleedforyou: słyszałem historie pt. "to nic, znamy księdza który Ci załatwi". Wiara nie ma znaczenia, ma być ktoś kto potrzyma dzieciaka przed imprezą, bo jak to imprezy nie zrobić xD