youngP
najgorzej (╯︵╰,)
1148
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
MistrzKowalski
@youngP: trzy razy odmówiłem bycie chrzestnym i żyję ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie będę robił za sponsora.
662
ibleedforyou
@youngP dobrze że nie mam bierzmowania
339
MistrzKowalski
@haabero: przecież w tym kraju tak to wygląda wiec, po co się okłamywać ?
Chrzestny jest sponsorem przy każdej okazji.
141
moniuszki
@youngP abstrakcją jest że w tym kraju nikt nie widzi nic złego w proszeniu o bycie chrzestnym osobę niewierzącą xD
107
dawid-hopek
@haabero no wiele rodziców tak sobie wyobraża, że chrzestny będzie kupował tylko zabawki a nie przyjeżdżał i opiekował się dzieckiem
84
s....._
@youngP: odmówiłem dwa razy w życiu, za każdym razem słowami, że nie chcę mieć nic wspólnego z kościołem i jego średniowiecznymi rytuałami, o dziwo dotarło
65
donttalktome
donttalktome
@youngP: odmówiłem mojej siostrze, powiedziałem że jestem niewierzący i siorka powiedziała, że luz, spoko. Natomiast mój stary zaczął mnie nachodzić z tekstami, że "siostrze się nie odmawia", że "co szkoda ci piniędzy?!", że "on mi załatwi zaświadczenie od księdza, że byłem u spowiedzi". No debil xD
62
motonita
motonita
@youngP: "...maluszkowi siem nie odmawia" to niech się maluszek sam zapyta( ͡° ͜ʖ ͡°)
58
donttalktome
donttalktome
@youngP: bycie chrzestnym w Polsce sprowadza się wyłącznie do płacenia hajsu, bez żadnego racjonalnego powodu. Później wlatuje jakaś komunia, bierzmowanie, czy ślub i ludzie mówią, że muszą dać więcej bo są "chrzestnymi" xD
47
k.....i
@haabero: no to wytłumacz nam na czym polega bycie chrzestnym i przedstaw kryteria, którymi kierowałeś się gdy wybierałeś chrzestnego dla swojego dziecka?

Jak widzę to jest polowanie na byle bogatszego członka rodziny, a tak to niech s-------a.
41
cisse51
@moniuszki: a lepiej jak rodzice sami nie wierzą a chcą chrzest robić dziecku xd
40
haabero
@MistrzKowalski: to dobrze, ze odmówileś skoro bycie chrzestnym dla ciebie to tylko bycie sponsorem XD
35
gandalf_rzulty
@youngP: tak samo odmówiłem bratu dwukrotnie, kosztowało mnie to przypięcie łatki antychrysta w rodzinie bratowej (typowa rodzina z polskiej wsi), sytuacja absolute win ( ͡° ͜ʖ ͡°)
30
kombajnbizon
@youngP odmówiłem 2 razy bycia chrzestnym i raz świadkiem
28
dondon
@youngP: Odmówiłem bo jestem ateistą i święty spokój. Matka stwierdziła z rezygnacją, teraz to wszyscy się dowiedzą i na tym się skończyło. Jakiegoś dalszego kuzyna, który mi to proponował nie widziałem od tego czasu, a mogło już minąć 20 lat. W sumie to wtedy też go nie widziałem bo, mimo mieszkania w jednym mieście, propozycja była przez telefon XD
Tymczasem różowa kombinuje co kupić na komunię za miesiąc, a ostrzegałem
27
youngP
@kombajnbizon: ja juz jestem łojcem chrzestnym
24
mannoroth
dobrze że nie mam bierzmowania

@ibleedforyou: słyszałem historie pt. "to nic, znamy księdza który Ci załatwi". Wiara nie ma znaczenia, ma być ktoś kto potrzyma dzieciaka przed imprezą, bo jak to imprezy nie zrobić xD
22