Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +626
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +31
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Chodzę na silke 3x w tygodniu. Dodatkowo biegam 2x w tygodniu równym tempem ( około 5.50 ) po 12km. Chciałem dojść do 15km.
Potem zacząłem czytać.. no i poczytałem, że biegi długodystansowe są słabe dla miesni ( a w sumie na nich mi najmocniej zależy ). Zrezygnować z 15km i isc w zwiekszenie tempa ( ew sprinty? ).
Jest jedzone 2g białka na kg :)
Trening FBW ( z naciskiem na klatę )
@krzykrzy1995: to się zdecyduj jakie masz cele w tym mezocyklu treningowym
Jak się chcesz skupić na mięśniach to zmniejsz objętość biegania. Ja bym sugerowal biegać 4x w tyg po np 5km
Biegi w wolnym tempie (130-140 BPM) będą za to bardzo pozytywnie wpływał na Twoje zdrowie i kondycje - jak będziesz miał dobrą technikę biegu
Proges na siłce jest i w sumie bieganie nie powoduje mi spadków na silce
W sensie 5.5 km/h? To raczej chód zwykły
Przy takich treningach biegowych miej tylko na uwadze, że musisz dbać o jedzenie
@Saprofit:
Że niby co?
Ewolucyjnie to człowiek polował zabiegując każdej inne zwierze na śmierć.
Człowiek to największy maratończyk świata zwierząt.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Persistence_hunting
Jak wspomniałem, to jedna ze specjalizacji, którą rozwinął człowiek w całokształcie ewolucji. Poza tym nie ma żadnych dowodów naukowych, że była to pierwotna (w sensie pierwsza) metoda polowania, czy w ogóle pozyskiwania pożywienia.
No i jeszcze jedna uwaga - nie polował tak
Tak więc ani bieganie, ani spacery, ani siady tylko b--ń, pułapki, wynalazki
Sprinty też są spoko, ale to już trzeba się dłużej regenerować. Z doświadczenia jak biegam lekko z 30-40km tygodniowo to
Po przeliczeniu na km/h, to wychodzi jakies 10.5 km/h~ ( srednio )
Też nie do końca, od początku istnienia gatunku nasze polowanai polegały głownie na zabieganiu zwierzyny pdo względem kondycjnym. Bieg był zatem nieodłącznym elementem życia człowieka. Jesteśmy jak żaden inny gatunek przygotowani do długiego wysiłku kondycyjnego
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Hipoteza_biegu_wytrwa%C5%82ego