Wpis z mikrobloga

Hm... #pytanie odnośnie #grafika i tak trochę #android:

Zacznę od początku - chcę zmienić sobie animację, która pojawia się przy

bootowaniu
telefonu (uruchamianiu go). Myślałem nad nią, coś tam w końcu wymyśliłem - http://i.imgbox.com/lfHHFKP6.png

Teraz pytanie mam do bardziej zaawansowanych - czy da się jakimś prostym programem graficznym (u mnie przy pomocy PhotoFiltre i Paint.NET zbyt długo to by trwało, w dodatku pewnie nawet niezbyt równo) wykonać jakąś animację obrotu? Przykładowo obrót w prawo albo lewo o 360 stopni. Dokładniej mam na myśli obrót tego czterokolorowego dziadostwa, ale bez mordki oznaczającej #cyanogenmod w środku.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Linux_Shines: Dlaczego niestety, masz lepszą kontrolę nad kompresją i wielkością plików, czego przynajmniej ja nie mogę powiedzieć o gifach bo zawsze z nimi problemy miałem. A FPS i inne duperele ustawiasz sobie w pliku. Ah, bawiło się za czasów eklerki w to :D
  • Odpowiedz
@johnny-oio: no właśnie miałem się pytać o co chodzi z plikiem, ale że się bawiłeś, to pewnie będziesz wiedzieć. Otóż - mógłbyś mi objaśnić całą zawartość tego pliku?

480 480 48

p 1 0
  • Odpowiedz
@Linux_Shines: Możesz podzielić animację na dwie części - np. part0 to pojawianie się tego twojego obrazka a part1 to obracanie. Pierwsza liczba to o ile pamiętam ilość odtworzeń katalogu, a druga to opóźnienie w milisekundach. Pierwsza liczba 0 oznacza nieskończony loop do czasu uruchomienia systemu.
  • Odpowiedz
@Linux_Shines: Nie wiem czy dość jasno napisałem - w part0 masz intro czyli może się zaczynać kręcić te twoje kółko i łagodnie wchodzi napis android i buźka CM. Tu jest koniec part0 i wchodzi part1 czyli wszystko jest już na miejscu i masz kilkanaście klatek kręcenia kółka.

I w ten sposób masz

p 1 0 part0 - tylko raz ma być
  • Odpowiedz