Wpis z mikrobloga

@kacappylon: Nawet nie Izraelitą, tylko nie będziesz w kaście kapłańskiej. Przybytek Pana to była taka część Świątyni Jerozolimskiej, gdzie wpuszczano tylko Kapłanów i chyba co najwyżej Króla, albo nawet i go nie wpuszczali.
  • Odpowiedz
@przegryw162cm: Katolicyzm to nie jest dobra droga, to nie jest prawdziwe Chrześcijaństwo, ale prawdą jest to, że jak jesteś odrzucony przez społeczeństwo, czujesz bezsens to wiara jest bardzo dobrym rozwiązaniem.
  • Odpowiedz
@przegryw162cm: "Znikam z wykopu, gdyż jest to toksyczne miejsce, wiele tu złośliwości i pogardy."

Takie katolickie pozdrowienie, przetłumaczę z katolickiego: "powiedziałem innemu facetowi co n-------------m przez ostatni rok, kazał mi powiedzieć 3 wierszyki do snu, no to nara frajerzy, ja mam czystą kartę i mogę znowu o---------ć #wygryw"

Katole.
  • Odpowiedz
@przegryw162cm: zajebiscie być takim katolikiem. Robisz co chcesz, ale później musisz wyrecytować w myślach kilka wierszyków, które wskazał ci facet z drewnianego kiosku w sukience i już sumienie czyste, carte blanche xd
  • Odpowiedz
@szarzujacyzajaczek W tamtych czasach genitalia były bardzo czczone, na równi z bogami. Chodzi w tym fragmencie o to, aby pokazać Świętośc Pana i tego, jak ma starać się o dobre postępowanie jego lud, co można wyczytać w kolejnych wersetach. W razie niejasności proszę pytać. Pozdrawiam;)
  • Odpowiedz
@Tymajster Dziś mamy w Kościele Święto Bożego Miłosierdzia, polega ono na przypomnieniu sobie bezgranicznej miłości Boga do człowieka, i tego, aby się z każdym dniem starać przybliżać do Boga poprzez uczynki, a nie tak, jak napisałeś, że grzeszymy, odklepujemy formułkę i jest spokój.

List Jakuba "Wiara bez uczynków jest martwa".
  • Odpowiedz