Wpis z mikrobloga

@wfyokyga: krwawa rewolucja by się tam przydała aby wytłumaczyć kto jest dla kogo bo zachowanie straży dobitnie wskazuje niewłaściwy stosunek do ludu.
Swoją drogą ciekawe jakim człowiekiem jest stenbstraznik i co mu powiedzieli w czasie szkolenia, że poczuł, że ma prawo brutalnie traktować ludzi. Dla mnie to zakorkowanie umysłowe i poddanie się regułom które czynią z niego maszynę do wykonywania poleceń. Dlatego też nie szanuje policjantów bo oni są wyłącznie
  • Odpowiedz
o proszę, wolnościowiec, antysystemowiec, anarchista? Do czasu, aż po ryju nie dostanie, albo mu auta nie ukradną xD

@StachuStach: otóż to! Czym dla ciebie jako obywatela powinna być policja? Jaki zakres obowiązków powinien do niej należeć? Kim jest w stosunku do obywatela? Jak ma się zachowywać? Czy może używać środków przymusu itp.

Policja powinna być od niesienia pomocy w przypadku napaści, kradzieży auta a nie od wymuszania palą posłuszeństwa, wykonywania
  • Odpowiedz
  • 4
@TakiSobieLoginWykopowy o matko, płatek śniegu sie zesrał xD jak sama nazwa wskazuje jest to strażnik, wiec stoi na straży, chroni. Jest wyznaczona linia, to po co ja przekraczać? Ludzie włażą z buciorami tam, gdzie nie powinni i potem zdziwieni ze ktoś ich ustawił do pionu. Nigdy nie zrozumiem co kieruje takimi ulungami
  • Odpowiedz
@TakiSobieLoginWykopowy: o dzieciaku... typiara weszła w obszar odgrodzony, nie ona pierwsza i nie ostatnia, więc doskonale świat wie, jak się King's Guardy zachowują.
wracając do wysrywu o policji, to formacja ma nie mieć sentymentów, tylko ślepo wykonywać rozkazy, niestety na tym polega służba. Jak tak źle pod tym butem władzy, to zapraszam w---------ć do jakiś cywilizowanych krajów, np. na wolnościową Białoruś, czy do innej Korei
Gaś komputer i do mycia
  • Odpowiedz
jak sama nazwa wskazuje jest to strażnik, wiec stoi na straży, chroni. Jest wyznaczona linia, to po co ja przekraczać? Ludzie włażą z buciorami tam, gdzie nie powinni i potem zdziwieni ze ktoś ich ustawił do pionu.

@Tomba: chyba mam alergię na każdy przejaw wyższości człowieka nad innym bo ja nie toleruje ani klasowych ani strukturalnych podziałów
  • Odpowiedz
to zapraszam w---------ć do jakiś cywilizowanych krajów

@StachuStach: albo doprowadzić do zmian które satysfakcjonują obywateli bo niby z jakiego powodu mają oni w---------ć z kraju który do nich należy?
Byłbyś idealnym obywatelem dyktatorskiego ustroju ze swoim nastawieniem.

Chodzi o określenie stosunku człowieka względem państwa. W jednym kraju państwo jest dla ludzi w innym ludzie dla państwa.
Natomiast ty uważasz, że w Polsce zapanowała idealna harmonia i nic nie należy zmieniać
  • Odpowiedz
@TakiSobieLoginWykopowy: o Tobie pisałem, wynieś się w stronę wolności. Jesteś przeciwnikiem podziału, władzy i wszytskiego, co ma związek z prawem? Ok. Podoba mi się Twój telefon, dostajesz w nosi zabieram sobie telefon, sytuacja hipotetyczna. Wstajesz z uśmiechem na twarzy, bo o taką wolność nic nie robiłeś xD?

Społeczeństwo nigdy nie będzie zadowolone, nie ma opcji
  • Odpowiedz
@TakiSobieLoginWykopowy to jest charakterystyczna stereotypowa cecha tych strażników. Mają robić swoje i być niewzruszeni. Gdy idzie to idzie po swojej trasie. Gdy stoi i pilnuje to stoi. W kinematografii jest masa odniesień do tego zjawiska, nawet w Jasiu Fasoli było.
DEMONzSZAFY - @TakiSobieLoginWykopowy to jest charakterystyczna stereotypowa cecha ty...
  • Odpowiedz