Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Witam was. Pisze do was, bo już nie mam innego wyjścia. Zostałem bez grosza i nie wiem co mam zrobić. Jestem jedynym utrzymankiem rodziny, do wypłaty mojej jeszcze ponad tydzień, a ja nie mam już kasy. Nie wyrabiam psychicznie już z tym. Jestem zadłużony z własnej głupoty i ocknąłem się zbyt późno, żeby to naprawić. Teraz muszę z tym żyć aż spłacę. Po drodze urodził się syn i żona straciła pracę. Gdy się da dodatkowo dorabiam ale to jest zbyt rzadko, by pomogło na dłużej. Jest mi strasznie głupio prosić, bo wiem jak wiele osób ma swoje problemy.. Czy ktoś z was dałby radę poratować choćby złotówką, która już by wiele zmieniła? Nienawidzę tak prosić, lecz już nie mam wyjścia.. I czy ktoś z was wie czy ma NFZ można iść na terapię psychologiczną, która pomogłaby mi się uporać z tym stresem i nerwami?
#dlugi #depresja #pomoc

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: na nfz jest psycholog, ale na ogół są długie kolejki i dosyć rzadkie wizyty. psycholog psychoterapii nie może prowadzić jednak, musi być psychoterapeuta a tych jest jeszcze mniej na nfz. zależy gdzie mieszkasz ogólnie, ale dosyć ciężko jest,. też wybór nurtu pod siebie jest problemem bo ich zwyczajnie za mało tam robi i o ile w ogóle sie uda to pewnie bezie psychodynamiczna która może całkiem nie podejść.

a
  • Odpowiedz