Wpis z mikrobloga

@archubuntu: linuxiarze nie wiedzą co to UX, dlatego dobre UI nigdy nie będzie istniało na linuxa, bo to piszą włochate nerdy dla włochatych nerdów, które napieprzają paciorki w czarnobiałym terminalu xD
  • Odpowiedz
Tam jest 70 komentarzy xDD ale zgniłem. Kiedy całym teamem próbujecie przekonać seniora ażeby zaniechał xD

@Piotrekp666: Typowe pieprzenie jakiegoś szura, który będzie wynajdywał 300 powodów, by zaniechać xD
Moje top:

If the change has to be made in all software simultaneously, then any change would be impossible. It has to
  • Odpowiedz
@BusinessMoose Czy dobrze rozumiem, że gość wpadł na genialny pomysł, że będzie zmieniał polskie nazwy na wymyślone przez siebie propozycje? Doczytałem, że "anuluj" zmienił na "zaniechaj" po 7 latach istnienia polskiego tłumaczenia. Da się jakoś sprawdzić w ilu innych tłumaczeniach dorzucił swoje trzy grosze?
  • Odpowiedz
co za typ, wszyscy mu tłumaczą dlaczego ta zmiana jest zła, a ten zamiast to w końcu przyznać to produkuje ściany tekstu z fikołami xD

zamiast rozwiązania przyjaznego użytkownikowi będzie językowa hiperpoprawność dla purystów, super priorytety

@Marmite: Myślę, że prawdziwą przyczyną jest to, że oryginalne komputerowe frazy wprowadził Microsoft.
  • Odpowiedz