@archubuntu: Ja nie mogę zrozumieć tego jak wygląda tzw. 'launch feedback' (o ile dobrze pamiętam) w KDE.
Chodzi o że jak klikam na jakąś ikonę programu to w windowsie jest fajna animacja, wcześniej była klepsydra. A w KDE po prostu statyczna albo migająca ikonka, zawsze mnie to na wejsciu w-------o.
@LuK1337: No śmieszkuje, wiem że kwestia preferencji. Choć mnie akurat z początku urzekł gnome i KDE za bardzo przypominał mi windowsa xp/vista z tymi wszystkimi przezroczystościami i wodotryskami. No i plasma mi zamulała kompa fest
@archubuntu: Lubię KDE i używam we wszystkich dystrybucjach ale fakt, tłumaczenia czasem wybijają oczy. Nie wiem z czego to wynika, czy aby na siłę odróżnić się od windowsów czy celowo uprzykrzyć życie użytkownikom.
@ponton: co za typ, wszyscy mu tłumaczą dlaczego ta zmiana jest zła, a ten zamiast to w końcu przyznać to produkuje ściany tekstu z fikołami xD zamiast rozwiązania przyjaznego użytkownikowi będzie językowa hiperpoprawność dla purystów, super priorytety
GNOME na początek tez mi się spodobał ale jakoś tak nie wiem… wróciłem do KDE
Ja odwrotnie. 32 cale, obcykane skróty klawiaturowe, dashtopanel, parę wtyczek a'la cinnamon, aplikacje gnome, gsconnect i śmigam aż miło. Minimalistyczne, spójne i konkretne środowisko. Wszystko działa z kopa, nie trzeba dogrywać pakietów by zobaczyć miniaturki filmików i zdjęć, czy robić inne absurdalne bzdury bo ekipa kiedyś stwierdziła, że jakoś trzeba się odróżniać i nie
pies to najlepszy przyjaciel czlowieka i beka z przegrywow z wykopu co uskuteczniaja jakis hejt na psy XD wam to sie od tego przegrywu w glowach pie*rzy ostro #psiarze #psy
#programowanie #linux #komputery
źródło: Zrzut ekranu_20240328_123508
PobierzChodzi o że jak klikam na jakąś ikonę programu to w windowsie jest fajna animacja, wcześniej była klepsydra. A w KDE po prostu statyczna albo migająca ikonka, zawsze mnie to na wejsciu w-------o.
źródło: Screenshot_20240328_125627
Pobierzhttps://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=404286
Lubię KDE i używam we wszystkich dystrybucjach ale fakt, tłumaczenia czasem wybijają oczy.
Nie wiem z czego to wynika, czy aby na siłę odróżnić się od windowsów czy celowo uprzykrzyć życie użytkownikom.
@LuK1337: jeszcze gdy ludzie prehistoryczni uzywali SVN xD
zamiast rozwiązania przyjaznego użytkownikowi będzie językowa hiperpoprawność dla purystów, super priorytety
źródło: 2024-03-28_15-26
PobierzJa odwrotnie. 32 cale, obcykane skróty klawiaturowe, dashtopanel, parę wtyczek a'la cinnamon, aplikacje gnome, gsconnect i śmigam aż miło. Minimalistyczne, spójne i konkretne środowisko. Wszystko działa z kopa, nie trzeba dogrywać pakietów by zobaczyć miniaturki filmików i zdjęć, czy robić inne absurdalne bzdury bo ekipa kiedyś stwierdziła, że jakoś trzeba się odróżniać i nie