Aktywne Wpisy

#gdansk #bmw #motoryzacja #opony #samochody
przy ostatnim przeglądzie w ASO BMW powiedziano mi, że moje opony (VREDESTEIN) nie posiadają specjalnej homologacji producenta BMW w związku z tym jazdą moim samochodem jest niebezpieczna, mogą nie działać prawidłowo systemy bezpieczeństwa, samochód może poruszać się niestabilnie szczególnie przy wyższych prędkościach co zagraża bezpośrednio mojemu życiu! Zaproponowano mi tam wymianę tych opon na takie z homologacją
przy ostatnim przeglądzie w ASO BMW powiedziano mi, że moje opony (VREDESTEIN) nie posiadają specjalnej homologacji producenta BMW w związku z tym jazdą moim samochodem jest niebezpieczna, mogą nie działać prawidłowo systemy bezpieczeństwa, samochód może poruszać się niestabilnie szczególnie przy wyższych prędkościach co zagraża bezpośrednio mojemu życiu! Zaproponowano mi tam wymianę tych opon na takie z homologacją

Limity przelewów ekspresowy (Express Elixir) w bankach dla standardowych kont.
ING - 100 tys.
Alior - 100 tys.
BNP Paribas - 20 tys.
mBank - 10 tys.
Millennium - 10 tys.
Pekao SA - 5 tys.
Santander - 5 tys.
Nest Bank - 5 tys.
PKO BP - 3 tys.
Limit narzucony przez KiR dla pojedynczego przelewu Express Elixir to 100 tys. zł, ale tylko dwa banki pozwalają wysłać przelew na taką kwotę.
Jak widać w większości banków będzie problem z kupnem auta. Alternatywą dla Express Elixir jest Sorbnet który nie ma limitów kwotowych, ale działa tylko do godziny 14-15 w zależności od banku i kosztuje od 30 do 50 zł.
#bank #banki #kontobankowe #ciekawostki #finanse
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Niby dlaczego?, puszczasz przelew zwykły a na drugi dzień pieniążki są na koncie, 5 minut w tą czy tamtą chyba nikogo jeszcze nie zabiło przy kupnie samochodu.
Opie ja chce teraz mieć pienionszki na koncie, bo samochodu nie dostaniesz.
OP z kolei nie zostawi zapłaconego samochodu u handlarzyny, bo mu rozkradnie części i zamieni na najgorszy chłam.
Jak musisz podjechać po auto 150-200 km w jedną stronę to trochę lipa jechać dwa razy. Raczej jak komuś spodoba się auto, to chcę nim od razu wrócić.
@rtg_
Ze strony PKO, jesteś pewien że był to Express Elixir, a nie Sorbnet ?
Ewentualnie
@mirko_anonim: tak. moze cos zmienili... sorbnet nie jest natychmiastowy, choc szybszy niz elixir. a tutaj zrobili przy mnie przelew i był odrazu
Szczegóły udostępniamy na stronie: https://pkobp.pl/klient-indywidualny/aplikacja-iko-ipko/przelew-natychmiastowy
Wyższy przelew jest możliwy jedynie na konto organu administracji skarbowej (np. Urzędu Skarbowego) - 50 000 zł.
@telemach20: Na nowe auto to 100 000 w dzisiejszych czasach nie wystarczy, chyba że zadowala Cię Dacia w kiepskiej wersji.
Acz wyróżnia się Santander, który daje wszystkie przelewy natychmiastowe za 0 zł bez limitu ilościowego. Express Elixir to faktycznie max. 5 tys. zł dla pojedynczego przelewu, ale jeszcze jeszcze jest BlueCash - limit pojedynczego przelewu to już 20 tys. zł.
źródło: 1000001093
PobierzTo już zależy od banku, akurat w BNP nie ma limitów ilościowych . Ale w takim PKO jest limit dzienny 6 tys. i więcej niż dwóch przelewów natychmiastowych po 3k nie puścisz.
Podobnie jest w kilku