✨️ Obserwuj #mirkoanonim Podejrzewam u siebie #adhd, które rujnuje mi życie od kilkunastu lat. Poszedłem do lekarki psychiatry i stwierdziła u mnie zaburzenia depresyjne oraz przepisała sertralinę, ale wydaje mi się, że błędnie uznała występujące u mnie objawy ADHD za objawy depresji. Sama zresztą przyznała, że nie zajmuje się diagnozowaniem ADHD i podała mi jakieś wizytówki do znajomych psychologów. Nie wiem, co teraz mam zrobić... Mieszkam w okolicach #rzeszow i znalazłem jakąś klinikę. Cena za diagnozę mnie zwala z nóg: konsultacja z psychologiem w oparciu o kwestionariusz DIVA: 1000 zł. I podkreślam: to jest z samym psychologiem, bez psychiatry, który podpisze diagnozę. Czy serio to tak wygląda, że najpierw idzie się na konsultację psychologiczną, a dopiero potem z opisem psychologicznym do psychiatry? Przecież to wygląda na zwykłe zdzierstwo. Co mam robić? #psychologia #psychiatria #depresja #medycyna
@mirko_anonim czesc napisz do mnie na priv ostatnio moja dziewczyna robila test diva (nie bedziesz za niego placic bo w klinikach kosztuje to jakies 5 stow) i miala wizyte u psychiatry i za wszystko zaplacila okolo 300 zl. Mam ten test to Ci wysle i dam kontakt do tego psychiatry.
@mirko_anonim ano tyle się płaci niestety. Idź do terapeuty/psychiatry który specjalizuje się a ADHD, diagnoza i z głowy. Co do depresji czy zaburzeń depresyjnych częściej to idzie w parze z ADHD niż nie
ale wydaje mi się, że błędnie uznała występujące u mnie objawy ADHD za objawy depresji.
@mirko_anonim: niezdiagnozowane adhd powoduje depreche ( ͡°͜ʖ͡°) i tak ci każą przed diagnoza zaleczyć najgorsze objawy, zeby wywiad mial sens (dziwne to dla mnie, jak ja wiem z czego wynikała moja depresja. gdybym wtedy miała tą wiedzę co mam teraz, to od razu z lekami na depr zapisałabym się
Podejrzewam u siebie #adhd, które rujnuje mi życie od kilkunastu lat. Poszedłem do lekarki psychiatry i stwierdziła u mnie zaburzenia depresyjne oraz przepisała sertralinę, ale wydaje mi się, że błędnie uznała występujące u mnie objawy ADHD za objawy depresji. Sama zresztą przyznała, że nie zajmuje się diagnozowaniem ADHD i podała mi jakieś wizytówki do znajomych psychologów.
Nie wiem, co teraz mam zrobić... Mieszkam w okolicach #rzeszow i znalazłem jakąś klinikę. Cena za diagnozę mnie zwala z nóg: konsultacja z psychologiem w oparciu o kwestionariusz DIVA: 1000 zł. I podkreślam: to jest z samym psychologiem, bez psychiatry, który podpisze diagnozę.
Czy serio to tak wygląda, że najpierw idzie się na konsultację psychologiczną, a dopiero potem z opisem psychologicznym do psychiatry? Przecież to wygląda na zwykłe zdzierstwo.
Co mam robić?
#psychologia #psychiatria #depresja #medycyna
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Komentarz usunięty przez autora
@mirko_anonim: niezdiagnozowane adhd powoduje depreche ( ͡° ͜ʖ ͡°) i tak ci każą przed diagnoza zaleczyć najgorsze objawy, zeby wywiad mial sens (dziwne to dla mnie, jak ja wiem z czego wynikała moja depresja. gdybym wtedy miała tą wiedzę co mam teraz, to od razu z lekami na depr zapisałabym się
Jeśli ogarnąłeś jakiegoś dobrego lekarza, to prośba o podzielenie się tutaj lub na priv, jak wolisz.
Też okolice Rzeszowa