Aktywne Wpisy

etherway +224
Mireczki pijcie ze mno kompot, przeskoczyłem dziś o 2,5 generacji (。◕‿‿◕。)
#motoryzacja #ford #focus #pokazauto #carboners
#motoryzacja #ford #focus #pokazauto #carboners
źródło: 7c1587927eb7eafbffe0fff67ef6901e5f724910b45fdbbf908973b4bc147b93
Pobierz
ursusowy 0
#famemmarestream
Dajcie jakiegoś linka do restream
Dajcie jakiegoś linka do restream

Nieprawda. Jak masz rynek uregulowany pod względem popytu i podaży dla 35mln to wprowadzenie dodatkowego miliona sporo zmienia.
Może pogadaj z rolnikami zamiast wymyślać powody ich strajku. Protestują w słusznej sprawie.
@mentari: No niezupełnie. Ze względu na względy historyczne proces wymaga czasu ale średni rozmiar gospodarstwa w PL szybko rośnie.
To było cały czas oczywiste że trujące ukraińskie zboże zalewający polski rynek to rusko konfederacka propaganda. Po to żeby wzbudzić nienawiść a nie cokolwiek rozwiązać.
@apeee nie ma czegoś takiego jak z góry uregulowany rynek, to nie komuna. Na 1 mln t to spokojnie mogą być wahniecia na wewnętrznym rynku np przez większą wydajność z hektara albo areał
@mentari: no to chyba lepiej protestować przed wdrożeniem niż już po fakcie. Rolnicy z rigczem, jedyni potrafią się ogarnąć i pokazać politykom aby s---------i ze swoimi chorymi pomysłami.
@mentari: tak i ci rolnicy z 5 hektarami właśnie ciągnikami blokują miasta. W jakim ty świecie chłopie żyjesz? Wyglądasz mi na ruską onucę siejącą konflikty społeczne.
No to wybrali sobie idealny czas na protest, kiedy jeszcze ich sprzeciw może coś zmienić. Kiedy mają protestować? Jak już Zielony Ład wejdzie w życie i będzie po ptakach?
@mentari: po co ci firma, zamknij własną działalnośc i idź na etat do kołochozu.
Z 8 mln ton nadwyżki zrobi się 9.
@Quzin ty mi za to wyglądasz na nienajostrzejszą kredkę w piórniku. Poza tym wiesz ile hektarów na własność wystarczy żeby mieć milionowy majątek? Średnio niecałe 16ha ziemi rolnej jest warte 1 mln zł.
A ciągniki są brane na kredyt i leasing. Są dopłaty z tej przeklętej