Wpis z mikrobloga

Pułkownik Lewandowski na kanale "Historia Realna" nazywa tchórzami ludzi, którzy wprost mówią, że nie chcą walczyć.

@AusserKontrolle: Ktoś się przejmuje że go nazwą tchórzem? Tchórz wyjedzie do Niemiec, będzie mieszkał w czystym ładnym mieszkanku, zarobi sobie na fajny samochód, wakacje i wyjścia z kumplami, a prawdziwy patriota zginie na ziemi obok psiego gówna. Biorę tchórzostwo w ciemno.
  • Odpowiedz
@AusserKontrolle U nas też ludzi oswaja się z wojskiem, są robione inicjatywy takie jak dni armii, gdzie człowiek może zapoznać się z całą ofertą wojska i wojsko również jest pokazane jako przygoda i współpraca. Chyba każda jednostka w Polsce cyklicznie organizuje "dni otwarte" gdzie każdy, głównie dzieciaki, mogą przyjść i poprzebierać się w mundury, postrzelać na symulatorze, zobaczyć karabin itp. Mamy kilka razy w roku organizowane w całej Polsce pikniki wojskowe
  • Odpowiedz
Nasi rezerwiści wyglądają gorzej niż ruskie mobiki.

@AusserKontrolle: Ale tutaj to popłynąłeś, wklejacie stare jedne i te same zdjęcia ze szkolenia i piszecie takie głupoty ze masakra, rozumiem ze chcesz zdyskredytować Polską armię bo taki ejst twój cel ale piszez w tym przypadku głupoty
  • Odpowiedz
@Adkos: Czyli dzięki tchórzostwu se zwiedzę świat, czyli nadal lepiej niż iść patriotycznie walczyć. Poproszę 5kg tchórzostwa, nie za dużo, co bym w podróży za bardzo się nie zmęczył.
  • Odpowiedz
@Bombonier: a ty nadal nie ogarnąłes, że Niemcy są w NATO i w razie Wojny ten kraj też będzie miał wojnę i tam się nie dostaniesz tak jak Ukraińcy do Polski że statusem uchodźcy tylko dostaniesz od Niemca kopa w dupę i pójdziesz na front z wpisem "tchórz wysłać bez broni jako mięso armatnie"
  • Odpowiedz
@SundanceKidddd: Zgadzam się, że można sie nie wyrobić i trzeba uciekać przed czasem.

@Ivan_Sekal Wg twojej logiki Ukraincow tez nikt nie powinien przyjmowac, bo wiedzą, że jak Ukraina padnie to potem Polska i NATO, a jakoś zupełnie tak nie ma. Ukraincom, którzy uciekli Kanada daje 5 tys dolatów na start, a tym co nie uciekli to ich własni obywatele kopa w brzuch i na furgonetkę.
Nikt nie będzie nikogo
  • Odpowiedz
  • 3
@Bombonier Tak. Najpierw do Austrii później poza Europę. W żadnym wypadku kraj członkowski NATO, bo Cię deportują prosto do wojska jeśli będzie taka potrzeba
  • Odpowiedz
  • 8
@AusserKontrolle @SoplicaTadeusz Mam trochę rodziny w wojsku trochę znajomych. Generalnie wszyscy oni szli z przekonaniem że czasy są spokojne i nikt w okopie nie będzie ginął. Co do ćwiczeń to w batalione ( czy jak to się zwie) mojego znajomego w ramach zajęć ćwiczebnych to chodzili po lesie zbierając grzyby czy jagody xddd. Ogólnie takie dziwne akcje były, że znajomemu dowódcy batalionu kilku żołnierzy w ramach swojej pracy pomagali meble
  • Odpowiedz
@Bombonier dokładnie, mam stracić swoje życie w imię czego? Mieszkania w bloku, ktore i tak ruski czolgista #!$%@? dla zabawy? Nawet mi ubezpieczyciel nie zwroci pieniędzy jak skonczy sie wojna. Zapracuje sobie na nowe za granicą. W imię czego mam leżeć w okopie z gnijącymi ranami? Dlaczego miałbym dać sobie zrzucić na łeb granat z drona, który mnie podziurawi i nie sprawi, że umrę od razu tylko będę konał zanim się
  • Odpowiedz
@AusserKontrolle mój szwagier, który zapisał się do WOT potwierdza. Już się wypisał. Chłop instruktor strzelania. Były policjant. Już nie będę się wdawał w szczegóły jakie miał umiejętności. Kazali mu na warcie w mrozie stać.
  • Odpowiedz