Wpis z mikrobloga

Landlordzi i nauka życia dla młodzieży xD

Pamiętajcie młodzieży. Prawdziwe życie to uprawianie prostytucji albo zostanie patoinfluencerem z MMA. Wówczas stać Was będzie na mieszkania i dyktowanie cen takim g*wno zawodom jak strażak czy pielęgniarka.
Wolny rynek mordo! Elo!

#gospodarka #nieruchomosci #mieszkanie
Sin- - Landlordzi i nauka życia dla młodzieży xD

Pamiętajcie młodzieży. Prawdziwe ży...

źródło: IMG_4667

Pobierz
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 3
@Dietetyq: @anakhin Nikt do Was nie ma pretensji. Przeczytajcie ten post ponownie i czego on dotyczył.
A patologia odnośnie rynku mieszkań to robota polityków którzy robią sobie biznes z deweloperami. Jeśli ktoś ma własny interes i w czymś mocno lobbuje to naprawdę jest w stanie doprowadzić do patologii. Już to widzieliśmy nie raz..
  • Odpowiedz
@Sin-
Ja zachodzę w głowę jak ktoś przy zdrowych zmysłach jest w stanie wydać na oglądanie tych patusiarskich gal choćby złotówkę xD. Mam nadzieję że gdyby mi coś takiego kiedykolwiek przyszło do głowy to mnie na b-----h wywiozą do Choroszczy. Na stałe!
  • Odpowiedz
estem daleki od bronienia landlordow, ale ogólnie to chyba tak powinno być, że moja własność moje zasady, oczywiście w granicach rozsądku.

@pwone: W granicach rozsądku to rozumiem, że nie robi graffiti na ścianach bo mu się podoba, albo nie hoduje grzyba bo twierdzi, że ma właściwości prozdrowotne xd Kilka razy mieszkałem z właścicielem na mieszkaniu(ciężkie początki na studiach) i to co odpieralali to jakiś nieśmieszny żart. Nie kąpiemy się dłużej
  • Odpowiedz
@Sin-: jasne, bardziej śmieszkuje z tego nazewnictwa 'LandLord', które brzmi trochę jak jakiś XiX wieczny kamienicznik, który wykorzystuje klasę robotniczą i wyrzuca samotne matki i sieroty na bruk gdy spóźniają się z czynszem. Wiem, że to zapożyczenie z angielskiego ale u nas ma taki perjojarywny wydźwięk (Land + Lord - takie wywyższanie troche). I później jak wszytkich, któzy podnajmują miezskania, wrzuca się do tego wora to rzeczywiście można poczuć się
  • Odpowiedz
@Sin-: dostał taki kloszard od babki zmarłej mieszkanie w spadku i wielki pan xd, pewnie jeszcze nie ostygła a sebek już zamieścił ogłoszenie na olx xd
  • Odpowiedz
@Sin-: od kiedy k#rwa pielęgniarka mało zarabia? Teraz prawie 10k. Strażak połowę tego. Duźo lepiej niz większość ludzi, którzy zarabiają minimalną, albo połowę lub 1/4 minimalnej (bo na zasiłku) albo wgl nie pracują i od rodziców dalej ciągną. Także skończ pieprzyć bo nikt nirmalny nie zarabia +15k, większość ludzi zarabia 500-3k
  • Odpowiedz
@Sin-: Piękne antagonizowanie ludzi zmyślonymi artykułami. Lewica robi wszystko, zeby skłócić społęczeństwo.
Tymczasem realia są takie, że "landlordzi" wynajmują mieszkania ze stratą. Przy tych cenach mieszkań sama cena wynajmu jest śmieszna. Podstawowy remont mieszkania to 100k zł. Kiedy to się zwróci? Nigdy.
  • Odpowiedz
moja własność = odziedziczona po dziadku, który otrzymał ją od zakładu pracy w czasach PRL

@conamirko: Dziadek zarabiał 20$ i to mieszkanie opłacił ciężką pracą.

Mój ojciec musiał kupić mieszkanie w spółdzielni i spłacać kredyt - tak w PRL były kredyty. Na początek był wkład własny - jego roczna pensja.
Dlaczego mam tego nie odziedziczyć? to dorobek rodziny. Nie przepiliśmy kasy,
  • Odpowiedz
Mój ojciec musiał kupić mieszkanie w spółdzielni i spłacać kredyt - tak w PRL były kredyty

@editores: zainteresuj się kiedyś wysokością tego kredytu i pomocą państwa w jego spłacie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Kto mówi że nie powinieneś dziedziczyć? Ale robisz hajs na tym za co w zasadzie zapłaciliśmy wszyscy - no to już trochę krzywa akcja
  • Odpowiedz
@BornToDie69: Bo nie mają jak inaczej dowartościować swoich smutnych bytów. To trochę tak jak ci wszyscy CEO jednoosobowych działalności gospodarczych. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz