Aktywne Wpisy
Mantusabra +4
dajcie pomysł na rysunek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ostatnio będąc po podwyżkę usłyszałem, że wynagrodzenie minimalne nie ma żadnego wpływu na to by dokonać rewaloryzacji mojej pensji wraz ze wzrostem płacy minimalnej. Jakie jest Wasze zdanie ?
#januszex #pracbaza #januszebiznesu
#januszex #pracbaza #januszebiznesu
Czy według Was pracodawca powinien rewaloryzować pensję wraz ze wzrostem płacy minimalnej?
- Tak 62.4% (53)
- Nie 30.6% (26)
- Nie wiem 7.1% (6)
Widać że ząb jest zniszczony przez próchnicę w głębszej, dolnej części i najpewniej dlatego doszło do odłamania fragmentu zęba. Najpewniej było to trudno dostrzec robiąc przegląd lusterkiem jamy ustnej - często próchnica "ukrywa się" w niewidocznych miejscach. Na pewno jednak była widoczna na zdjęciu RTG.
Podobnie zęby sąsiednie mają rozległą próchnicę - widzicie ją? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Źródło insta.
#medycyna #ciekawostka #zeby #dentysta #stomatolog #gruparatowaniapoziomu #zdrowie
To przecież masz przegląd na NFZ bezpłatnie. Co prawda bez zdjęcia RTG, bo nasza stomatologia na nfz tkwi w 1990 roku
Jak Cię nie boli to na milion procent jest martwy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W takiej np. Norwegii jest obowiązek zgłaszania się z dzieckiem do dentysty na kontrole (bodajże co 4 miesiące). Jak rodzic
Niestety sama często obserwują u moich Pacjentów zaniedbania w przypadku dziąseł i wiem, że dentyści nie są bez winy. Z resztą widzę, że większości pacjentów wystarczy powiedzieć co i jak i potem się do tego stosują. Więc to nie jest kwestia ich zaniedbań.
Nie wiem czemu tak jest, na studiach szeroko omawiamy tematy zdrowia
Ale miałeś robione zdjęcie RTG? Wszystko zależy w jakim się miało stanie zęby, jak się zaczęło zaniedbywać kontrole. Jak były zadbane i zdrowe, a mimo braku kontroli dalej się o nie prawidłowo dba, to potem nie ma tragedii.
1) zrobil ale nic nie widzial
2) nie widzial wskazan
a czasami czuje dyskomfort na dziasle, do kogo sie z tym udac?
@SkrytyZolw: z ciekawości: jakich produktów?