Aktywne Wpisy
wypopekX +48
Oświadczam, że poprę rezygnację z dopłat do kredytów, jeżeli jednocześnie zostanie zlikwidowany jakikolwiek ryczałt dla IT i kombinacje typu b2b, a cała branża zostanie opodatkowana progresywną skalą PIT jak każdy zwykły obywatel.
Oczywiście, żadnych optymalizacji w Czechach czy Estonii, sprawdzana rezydencja podatkowa i obowiązek zatrudnienia tylko na umowie o pracę.
To co mamy deal? xD
#nieruchomosci
Oczywiście, żadnych optymalizacji w Czechach czy Estonii, sprawdzana rezydencja podatkowa i obowiązek zatrudnienia tylko na umowie o pracę.
To co mamy deal? xD
#nieruchomosci
Molek83 +739
Widać że ząb jest zniszczony przez próchnicę w głębszej, dolnej części i najpewniej dlatego doszło do odłamania fragmentu zęba. Najpewniej było to trudno dostrzec robiąc przegląd lusterkiem jamy ustnej - często próchnica "ukrywa się" w niewidocznych miejscach. Na pewno jednak była widoczna na zdjęciu RTG.
Podobnie zęby sąsiednie mają rozległą próchnicę - widzicie ją? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Źródło insta.
#medycyna #ciekawostka #zeby #dentysta #stomatolog #gruparatowaniapoziomu #zdrowie
Najbardziej się boje izw, no ale mówiłam dentystom, jeden zrobił zdjęcie, usunął kamień (trochę się polepszyło) ale na zdjęciu nic nie widział. Druga pani doktor spojrzała i mówi że nic tu
@SkrytyZolw @Dorciqch polecam stomatologa który przed wbiciem igły znieczula powierzchnię dziasla wacikiem z jakimś środkiem (lidokainą?). Dla mnie to był gamechanger
Różne są środki do znieczulenia powierzchniowego, ja stosuje takie psikane.
@SkrytyZolw: z ciekawości, możesz polecić kogoś z Poznania bądź okolic?
edit: było w komentarzach niżej w innym wątku, już nieważne. Ale może jakaś googlowska lista? :)