Aktywne Wpisy

lubaxd +187
Nic mnie tak nie irytuje jak p0lacka mentalność idę dzisiaj do lekarza po l4 z powodu grypy i już sie zaczyna
-"nie szkoda Ci brac l4?"
-"przeciez wtedy płacą tylko 80%"
-"jeszcze sie w jakaś kwarantanne wpakujesz"
-"kiero sie wkurzy że Cie nie będzie"
-"masz wszystkich gdzieś nie dbasz o siebie to teraz sami będziemy musieli robić"
-"nie szkoda Ci brac l4?"
-"przeciez wtedy płacą tylko 80%"
-"jeszcze sie w jakaś kwarantanne wpakujesz"
-"kiero sie wkurzy że Cie nie będzie"
-"masz wszystkich gdzieś nie dbasz o siebie to teraz sami będziemy musieli robić"

Afrobiker +80
#heheszki #systemkaucyjny #polska
Pamiętacie wczorajszą butelkę o pojemności 3,01 litra? No to dzisiaj wjeżdżają całe na biało kartoniki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Pamiętacie wczorajszą butelkę o pojemności 3,01 litra? No to dzisiaj wjeżdżają całe na biało kartoniki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
źródło: temp_file8717693924554522658
Pobierz

Pytanie od mid deva do reszty branzy IT. Dlaczego tylu #programista15k i innych specow IT tak bardzo nie ogarnia:
- jezyka polskiego. Pal licho interpunkcje i skladnie, ale jak mam powaznie traktowac ludzi, ktorzy wala podstawowe bledy i pisza np. "sprobuj" przez u otwarte? "Znalezc" przez s z kreska?
- jezyka angielskiego. Na palcach jednej reki policze devow, ktorzy umieja angielski na lepszym poziomie niz mocno naciagane B2, a akcent maja lepszy niz Hindusi, z ktorych tocza beke. "Polski informatyk na lekcji angielskiego w USA" od HRejterow jest smieszny, bo k------o prawdziwy.
- podstaw informatyki, ktore wykladaja na studiach, a ktore tak dyskredytuja. Nie znaja dobrze pojecia zlozonosci obliczeniowej. Pracuja z systemami rozproszonymi, a nie znaja podstaw jak to dziala na niskim poziomie i robia wielka podjarke, jak ktos to tlumaczy na callach. Itd.
- wiedzy na temat swiata. Nigdy nie spotkalem sie z takim zacietrzewieniem ideologicznym, teoriami spiskowymi, ignorancji na tematy polityki itp. co w IT. Wiekszosc siedzi cicho, ale czesto jak juz ktos sie odezwie na te tematy, to nie wiem czy mam sie smiac czy plakac. Zreszta wystarczy poczytac Wykop.
I tak dalej i tak dalej. Nie mowie juz o social skillach.
Naprawde im dluzej pracuje w IT, tym bardziej podupada w moich oczach autorytet seniorow zarabiajacych 25-30k+. Mam wrazenie, ze wiekszosc tych stawek to znalezienie sie w dobrym miejscu we wlasciwym czasie niz jakiekolwiek ogarniecie.
#pracait #informatyka #takaprawda
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@baal80: a może to ty kaleczysz inteligencję tym, że masz trudności w rozpoznaniu wyrazów? Ludzie rozpoznaja bez problemu wyrazy z przestawionymi literami
@mirko_anonim: Brawo, odkryłeś jak większość dobrze zarabiających etatowców (w dowolnym zawodzie) dochodzi do swojej pensji ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mirko_anonim: ale co mają perfekcyjne umiejętności językowe, czy wysublimowana wiedza o świecie do umiejętności technicznych?
coś mi się widzi, że Ty jakiś scrum master jesteś albo inny UX designer i Cię wkurza że te "głupki" zarabiają
@mirko_anonim: bo my tam przychodzimy pracować, robić fachową robotę, a nie dyskutować z obcymi ludźmi o tym co tam ostatnio odwalił
@baal80: bo akurat mam jezyk i klawe na angielski. Pozdrawiam.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: nie musza sie znac na polityce, naukach spolecznych, ale niech chociaz przestana p-------c te swoje madrosci. Ja rowniez nie gadam o polityce w robocie, wlasciwie w ogole nie gadam o czyms innym niz robota, jedynie patrze i slucham z zazenowaniem.
@Dietetyq o wlasnie, wielu
@mirko_anonim: +1
@mirko_anonim: bo 99% studentów kierunków technicznych nie traktuje studiów tak, jak traktowało się wyjazd na nauki do Wiednia albo Lwowa 300 lat temu tylko jak rozszerzony, bardziej zaawansowany kurs zawodowy. Wszyscy mają wysrane w jakieś wszechstronne wykształcenie godne stopnia inżyniera, tylko kasa ich interesuje. To tacy
@mirko_anonim: no i co Ty developujesz, chyba prezkę w powerpoincie
@Pandillero: jesteś naiwny jeśli myślisz że w JAKIMKOLWIEK kraju dostaniesz pracę, bo przeczytałeś "W poszukiwaniu straconego czasu" albo "Ulyssesa", nosisz muszkę i kaszkiet i masz maniery jak XIX-wieczny angielski Lord.
Chyba że w dyplomacji na wyższym szczeblu, albo w
źródło: naprawic-przyszlosc-recenzja
Pobierz1. Błędy walą różni ludzie, więc uogólnienie, bez sensu. Mnie też to wkurza ale jest jak jest
2. Znów, subiektywne. W IT język jest wymogiem, minimum komunikatywny więc niech nawet to B2 sobie będzie. Akcent - większośc ludzi mówiących po angielsku na świecie mówi z jakimś akcentem, bo dla większości jest to język obcy.
3. Złożoność obliczeniowa? Kolejny teoretyk. Pienisz