@cocojambo210: kilka opinii z pierwszej/drugiej reki potwierdzajace dzialanie slyszalem. potrzebna mi tylko tymczasowo, nie pcham sie w ostrzejsza chemie
leki są zawsze lepsze bo suple to inaczej żywność i poziom kontroli nad jakością jest znacznie niższy
@zwykly_szarak: tak, ale w tym wypadku 5mg melatoniny to 5mg melatoniny i to najwazniejsze czy tez moge sie spodziewac gorszego dzialania z takiego powodu, ze nie jest to lek?
@klamkaodokna: przeciez tlumacze ze 5 mg w suplu to nie musi oznaczać ze tam tyle tego jest, moze byc tego 1,2, 10 mg a moze nie byc nic. nikt tego nie kontroluje,
jak jestes cebulakiem to lykaj, ale ja se wole zakupic za kilka zł drożej w leku od firmy co leki poważne produkuje
czy zmienia cos fakt, ze nie jest to lek a suplement diety?
@klamkaodokna: lek to lek, suplement diety to -jak sama nazwa wskazuje - jedzenie lek musi mieć udowodnione działanie lecznicze, suplement nie lek przechodzi szczegółowe badania zawartości i jak napiszą że jest tam 5 mg w tabletce to ma tam być 5 mg (+- niepewność, ale nie pamiętam jaka jest dla 5 mg) suplementu nikt nie bada i producent
taka melatonina moze byc? niby z jednej strony jest 5mg melatoniny w tabletce ale czy zmienia cos fakt, ze nie jest to lek a suplement diety?
#farmacja #leki #melatonina #sen #zdrowie
@klamkaodokna leki są zawsze lepsze bo suple to inaczej żywność i poziom kontroli nad jakością jest znacznie niższy
@zwykly_szarak: tak, ale w tym wypadku 5mg melatoniny to 5mg melatoniny i to najwazniejsze czy tez moge sie spodziewac gorszego dzialania z takiego powodu, ze nie jest to lek?
jak jestes cebulakiem to lykaj, ale ja se wole zakupic za kilka zł drożej w leku od firmy co leki poważne produkuje
@klamkaodokna: lek to lek, suplement diety to -jak sama nazwa wskazuje - jedzenie
lek musi mieć udowodnione działanie lecznicze, suplement nie
lek przechodzi szczegółowe badania zawartości i jak napiszą że jest tam 5 mg w tabletce to ma tam być 5 mg (+- niepewność, ale nie pamiętam jaka jest dla 5 mg)
suplementu nikt nie bada i producent
Gość pyta poważnie, a ty mu bajki opowiadasz, to cię prostuję