Aktywne Wpisy
NaczelnyAgnostyk +20
Od 19minut mam urodziny (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
enron +144
Temat ostatnio tu przemknął, więc tak sobie tylko napiszę że wytrzymaliśmy z żoną już 20 latek razem (ʘ‿ʘ)
Wiem, żadne osiągnięcie - raczej piszę, bo wciąż mam w pamięci gdy mnie przyhamowało w drodze do ołtarza jak sobie uswiadomiłem "o kurde, to już teraz!" a myśl o jakiejkolwiek rocznicy była czymś wirtualnym. Gdyby mnie ktoś wtedy zapytał, jak sobie wyobrażam naszą 20. rocznicę, to bym stwierdził że ja nie wiem czy ludzie tyle żyją xD
Nic to, trzymajcie kciuki byśmy na wzór moich dziadków świętowali kiedyś 65. rocznicę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A wszystkim tu życzę, by
Wiem, żadne osiągnięcie - raczej piszę, bo wciąż mam w pamięci gdy mnie przyhamowało w drodze do ołtarza jak sobie uswiadomiłem "o kurde, to już teraz!" a myśl o jakiejkolwiek rocznicy była czymś wirtualnym. Gdyby mnie ktoś wtedy zapytał, jak sobie wyobrażam naszą 20. rocznicę, to bym stwierdził że ja nie wiem czy ludzie tyle żyją xD
Nic to, trzymajcie kciuki byśmy na wzór moich dziadków świętowali kiedyś 65. rocznicę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A wszystkim tu życzę, by
@maskotkadomowa: Chińczycy to mocno inwestują w p---------e głupot, żebyś myślał, że nie są jak ZSRR z lat 50 XX wieku.
@konradpra: na to wszystko będzie miał wpływ klimat. Jak setki milionów ludzi będzie musiało spieprzać przed morderczym upałem, to myślisz naiwniaku, że nikt do nas nie przyjdzie?
Zainwestuje w mózg.
Chłopski rozum i sprowadzenie problemu klimatu do "pięciu stopni zimą ". Ty serio myślisz że jest tu miejsce na dyskusje? Nie ma, bo to marnowanie czasu i miło że wyżej też ciebie wyjaśniają.
@konradpra: Dlaczego ciągle powtarzacie te kłamstwa? Chiny i Indie mają swoje programy ograniczające emisję i inwestują w nie miliardy tak jak wszystkie cywilizowane kraje na świecie. Serio szury są aż tak tępe że nie potrafią wpisać w wyszukiwarce pojedynczego hasła?
@MacronT1000:
pseudocelebrytka
Beka z baby, bo martwi się o przyszłość tego społeczeństwa i świata, no boki zrywać.
No ale ważne że martwicie się o demografię. Przy katastrofie klimatycznej takich zmartwień mieć nie będziecie, bo miliony ludzi przyjadą tu z rejonów, które staną się nie do życia, nieważne jakie obostrzenia na granicach będą.
@konradpra: Katastrofa klimatyczna to będzie (jest) problem który wzmocni część problemów o których piszesz - konkretnie demografię i ekonomię. Bardziej wygląda jakbyś Ty szukał na siłę problemów (szczególnie z
Ale śmieszą mnie urojenia prawakoidalne, że antropogenne globalne ocieplenie to lewacki wymyśl. Skoro nawet Chińczycy się tym przejmują.
Tyle, że u nich mniej gwiazdorzenia i zbijania kapitału politycznego na szurach, a więcej konkretów i racjonalna polityka.
Chińscy naukowcy im policzyli, że jeszcze mają tyle a tyle lat na ograniczenie.
@konradpra: nieprawda, Chińczycy mocno inwestują w zielone energie i atom, czy też w auta elektryczne. Prawda mają elektrownie węglowe, się odchodzą od nich szybciej niż my xD
Pustynnienie Polski może bardzo przyśpieszyć jak (poprzez topnienie północnych lodowców) zostaną przerwane prądy na Atlantyku, to jest fakt. A już obecnie Polska ma na tle Europy duży problem z poziomem wód. Umiarkowany klimat w Europie, do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni, jest konsekwencją prądów oceanicznych, które nie są czymś niezmiennym. Wzrost temp. oceanów (które obecnie pochłaniają większość dodatkowej energii, jaką w atmosferze zatrzymuje efekt cieplarniany, dlatego średnia temp. powietrza rośnie pozornie wolno) oznacza zatrzymanie współczesnych prądów, co dla Europy środkowej oznaczałoby srogie, suche zimy i bardzo gorące, suche lata. Czyli przyśpieszenie pustynnienia, które obserwujemy