@lhotse89: Ja bym podszedł do tego inaczej. Powiedzmy, że Wilk jest ekspertem. No powiedzmy. Ale jednym z wielu. Za to w przestrzeni publicznej jest organizowana pospolita ruchawka, która ma za cel aby "ekspertami" poczuli się wszyscy, którzy cokolwiek przeczytali. A teraz oddajmy głos "ekspertom" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@lhotse89: Dobrze że ty masz takie kompetencje że nadal nie odpowiedziałeś jak zamierzasz rozbudować Okęcie i zwiększyć limity. Bo w laniu wody w odpowiedzi i czekaniu aż ktoś się zmęczy twoim zamulaniem to jesteś mistrzem.
@lhotse89: nigdy nie odpowiedziałeś jak zamierzasz zlikwidować limity ani powiększyć lotnisko więc wklejam xD bo nic innego nie rozumiesz xD typie xD
@nawon: nigdy, w ogóle xD Zlituję się nad tobą, chociaż zrozumienia nie oczekuję: - limity środowiskowe są kwestią umowną, od dobrej woli władzy zależało tak i ich wprowadzenie, jak i potencjalna zmiana - limity te stoją w miejscu od lat, mimo, że ustalone były w czasach gdy na Okęcie latały
@lhotse89: to jak to powiesz warszawiakom? lotnisko w centrum miasta będzie mieć loty nocne co obniży ci komfort życia i wartość mieszkania bo wiesz teraz nie mamy odwagi zbudować habu który i tak będziemy musieli zbudować? jakie wyuczone hasełko O’Leary cię nauczył? Siedź cicho i nie rozwijaj się?
gdyby uprzeć się na budowę nowej, równoległej drogi startowej, to jest na nią
@nawon: po raz drugi przypomnę, że pomijasz większość moich komentarzy, odnosząc się wyłącznie do tego, do czego ci wygodnie
@lhotse89: który nie ma sensu bo i tak trzeba będzie je zburzyć szybciej niż później
@nawon: czyli do wszystkiego mamy tak podchodzić? To kiedy budujemy nowe lotnisko dla Krakowa? Przecież prędzej czy później będzie potrzebne. A kiedy budujemy nową, 10-pasmową A1 równolegle do istniejącej? Przecież ta istniejąca prędzej czy
@lhotse89: Pomijam twoje podejście do limitów bo żyjesz w jakimś alternatywnym świecie gdzie ludzie się nie buntują a ty zmieścisz większą liczbę lotów w ciągu dnia
A kiedy budujemy nową, 10-pasmową A1 równolegle do
@lhotse89: Pomijam twoje podejście do limitów bo żyjesz w jakimś alternatywnym świecie gdzie ludzie się nie buntują a ty zmieścisz większą liczbę lotów w ciągu dnia
@nawon: stosując takie same ograniczenia środowiskowe jak zachodnioeuropejskie lotniska, Okęcie może obsłużyć dwukrotnie więcej operacji niż obecnie. 200%. Przy zachowaniu obecnych ograniczeń nocnych.
Wystarczy że będą budowane 3 pasmowe a nie wiecznie plan minimum który później trzeba jeszcze raz rozgrzebać za taką samą
Wykop to se faktycznie teraz tak wygląda, że zostały 4 osoby na krzyż, gadają o niczym i raz na jakiś czas ktoś przechodząc po osiedlu zbije pionę i idzie dalej
#psy #psiarze #patologiazmiasta #patologiazewsi #katowice Mirki trzymajcie mnie, tętno 500ヽ( ͠°෴ °)ノ Wyszliśmy z różowym na osiedlu poszukać wieczorem kasztanków i pospacerować. Trochę się zdziwiłem że w takim „piontek wieczur” osiedlowym gwarze zza ławki wyskoczył zając. Kicał sobie wesoło, nakręciłem filmik, obserwowaliśmy go przez dłuższą chwilę i było miło. Było bo z alejki już słyszę idzie
Za to w przestrzeni publicznej jest organizowana pospolita ruchawka, która ma za cel aby "ekspertami" poczuli się wszyscy, którzy cokolwiek przeczytali. A teraz oddajmy głos "ekspertom" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nawon: nigdy, w ogóle xD Zlituję się nad tobą, chociaż zrozumienia nie oczekuję:
- limity środowiskowe są kwestią umowną, od dobrej woli władzy zależało tak i ich wprowadzenie, jak i potencjalna zmiana
- limity te stoją w miejscu od lat, mimo, że ustalone były w czasach gdy na Okęcie latały
@lhotse89: to jak to powiesz warszawiakom? lotnisko w centrum miasta będzie mieć loty nocne co obniży ci komfort życia i wartość mieszkania bo wiesz teraz nie mamy odwagi zbudować habu który i tak będziemy musieli zbudować? jakie wyuczone hasełko O’Leary cię nauczył? Siedź cicho i nie rozwijaj się?
@nawon: a co pisałem o lotach nocnych? Nigdzie nie stwierdziłem, że nocą ma
@lhotse89: który nie ma sensu bo i tak trzeba będzie je zburzyć szybciej niż później
@nawon: czyli do wszystkiego mamy tak podchodzić? To kiedy budujemy nowe lotnisko dla Krakowa? Przecież prędzej czy później będzie potrzebne. A kiedy budujemy nową, 10-pasmową A1 równolegle do istniejącej? Przecież ta istniejąca prędzej czy
@nawon: stosując takie same ograniczenia środowiskowe jak zachodnioeuropejskie lotniska, Okęcie może obsłużyć dwukrotnie więcej operacji niż obecnie. 200%. Przy zachowaniu obecnych ograniczeń nocnych.