Aktywne Wpisy

PachneImbirem +149
Daję znać, że żyję. ☺️
Pierwszą dawkę ozempic przyjęłam 10 stycznia i było to 0,5 mg, które totalnie zmiotło mnie z planszy. Drugą dawką było już 0.25 mg, które brałam przez cztery tygodnie. Aktualnie przeszłam na 0,5 i jest całkiem spoko. Czuję się dobrze, nie męczy mnie już zgaga, nie mam mdłości. Niechęć do jedzenia utrzymuje się nadal, zdecydowanie nie jestem w stanie jeść tak, jak jadłam wcześniej.
Od 10 stycznia do 11 lutego
Pierwszą dawkę ozempic przyjęłam 10 stycznia i było to 0,5 mg, które totalnie zmiotło mnie z planszy. Drugą dawką było już 0.25 mg, które brałam przez cztery tygodnie. Aktualnie przeszłam na 0,5 i jest całkiem spoko. Czuję się dobrze, nie męczy mnie już zgaga, nie mam mdłości. Niechęć do jedzenia utrzymuje się nadal, zdecydowanie nie jestem w stanie jeść tak, jak jadłam wcześniej.
Od 10 stycznia do 11 lutego

annlupin +33
dzisiaj to se chyba jakiś serial obejrze pod te ponczki i herbatka do tego a co uwas

![[VIDEO] Pitbulle zaatakowały mężczyzne na joggingu](https://wykop.pl/cdn/c3397993/754358884ce4c8c91e0f330a0b115d61f106edb910b927f290d83725a9b25a29,q80.jpg)
źródło: facebook_1707652458117_7162413535693750117
Pobierz@peszmerd: Według oficjalnych danych lotniska Anchorage tak średnio masz rację - i biorąc pod uwagę wojnę handlową USA z Chinami to się pewnie szybko nie zmieni.
źródło: bazinga
Pobierzźródło: Mroczek-Najwięksi-przewoźnicy-w-trans.-miedzynar.
Pobierz@peszmerd:
1. nie ma czegoś takiego, jak lotniska cargo pośrodku pola.
2. Duża część cargo lata w samolotach pasażerskich
3. Jak chcesz cargo to możesz rozbudować Pyrzowice, które mają większe ośrodki przemysłowe w zasiegu i mimo wszystko bliżej do Europy. Będziesz miał coś lepszego i tańszego
@emjot86: jeszcze jakbyś rozumiał tę statystykę (-‸ლ)
Po pierwsze transport drogowy to zupełnie inna kwestia niż transport lotniczy.
Po drugie to nie dotyczy towaru, który przechodzi przez polskie granice, tylko towaru przewożonego przez polskich przewoźników. Polscy przewoźnicy jeżdżą po całej Europie, np. na trasach jak Niemcy - Francja. Po prostu mamy największe firmy w Europie zajmujące się przewozami
@emjot86: co konkretnie z tego "świetnego" położenia przemawia akurat za CPK? To, jesteśmy w centrum Europy, a tak na prawdę na jej uboczu? Czy to, że jesteśmy "po drodze" do Azji, tak jak Stambuł czy Dubaj?
@emjot86: a w jakim
@emjot86: na pewno nie dlatego, że jest 40 milionowym krajem, z tanią siłą roboczą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rasteris: To samo można powiedzieć o Polsce, że nie mamy połączenia ze światem poza Europą zachodnią, terytorium rosji się nie liczy.
Polska ma nadal tańsza siłę robocza niż Europa Zachodnia, wyspecjalizowanych pracowników i kompetencje mamy możliwość zrobienia kroku cywilizacyjnego. Jesteśmy geograficznie w świetnym miejscu, otaczają nas kraje które nie mają możliwości odebrania pierwszeństwa w Europie środkowowschodniej gdzie będzie bardzo dużo kapitału płynęło w najbliższych latach. Zobaczcie jak branża transportowa eksplodowała po zbudowaniu Autostrad przed Euro... projekt CPK oraz KDP wystrzeli nas jeszcze
a na głównej jak zwykle pałują za tym żeby jednak budować.. bo tak.
https://wykop.pl/link/7361631/cpk-musi-poczekac-wojewoda-mazowiecki-zwrocil-wniosek
CPK musi poczekać. Wojewoda mazowiecki zwrócił wniosek
A pokaż mi drogę lądową z Korei Południowej?
ergo CPK jest potrzebny, ale dziękuje za dodanie niepotrzebnego wpisu.
LOL mi ci, pisu nie ma przy władzy.