Wpis z mikrobloga

Daję znać, że żyję. ☺️

Pierwszą dawkę ozempic przyjęłam 10 stycznia i było to 0,5 mg, które totalnie zmiotło mnie z planszy. Drugą dawką było już 0.25 mg, które brałam przez cztery tygodnie. Aktualnie przeszłam na 0,5 i jest całkiem spoko. Czuję się dobrze, nie męczy mnie już zgaga, nie mam mdłości. Niechęć do jedzenia utrzymuje się nadal, zdecydowanie nie jestem w stanie jeść tak, jak jadłam wcześniej.
Od 10 stycznia do 11 lutego waga spadła o 6,5 kg. Nadal ze mnie wieloryb i długa droga przede mną, jednak cieszy mnie widok 131,5 kg na wadze. I mam wrażenie, że kostki mnie mniej bolą.

W komentarzu wkleję zdjęcie bebzona (ostrzegam, jest dramat!), ja wiem, że będę wisieć i już wiszę. Zdjęcie zrobiłam 10 stycznia. Nadmiaru skóry w najbardziej newralgicznych miejscach może kiedyś pozbędę się skalpelem. Oczywiście, jak uda mi się osiągnąć docelową wagę - wierzcie mi, mnie 100 kilogramów by cieszyło... Bądź co bądź to pierwsza moja walka z wagą, gdzie widzę efekty. Chyba zaczynam wierzyć w to, że może się udać.

#imbirchudnie #dieta #ozempic #wieloryb
  • 114
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 14

Treść została ukryta...

@PachneImbirem +328
Po wielu latach prób poszłam do lekarza rodzinnego, który podobno tego nie zapisuje.

Zapisał, powiedział że jak mi nie wyjdzie to da mi skierowanie na leczenie bariatryczne.

Trzymajcie kciuki, może teraz się uda.

Kobieta
  • Odpowiedz
  • 303
@lazysoul: Lepiej, ale z jakichś powodów to u niej nie działało, a jeśli ozempic działa i pomaga wyjść z skrajnej otyłości, to nic nam do tego.
  • Odpowiedz
wiem ile to kosztuje stąd ten komentarz ( ) nie lepiej jeść mniej i zdrowo? Do tego trochę ruchu i mamy cenę 0 zł

@lazysoul: nie wiem czy lepiej, ale wiem że wszystkie celebrytki teraz nagle chudną choć przez wiele lat im się to nie udawało, więc chyba jednak z ozempic dużo łatwiej.
  • Odpowiedz
wiem ile to kosztuje stąd ten komentarz ( ) nie lepiej jeść mniej i zdrowo? Do tego trochę ruchu i mamy cenę 0 zł

@lazysoul: i tak się trzeba tego nauczyć bo inaczej po odstawieniu ozempica waga szybko wróci. Dlatego to bez sensu bo skoro i tak trzeba zmienić nawyki to po co tyle kasy wydawać.
  • Odpowiedz
@BNM2136: Mnie bardziej intryguje, ile trzeba jeść żeby się doprowadzić do takiego stanu. Przecież to serio duża pizza 4 sery na śniadanie, obiad i kolację przez rok jak nie dłużej.
  • Odpowiedz
@lazysoul: Troche ruchu i mniejsze efekty, mniej motywujące do tego przy różnych problemach z cukrem wcale to nie jest oczywiste. Po co ci Auto jak masz nogi? Po ci ci auto jak masz autobus?
  • Odpowiedz